IFSB Standartları Rusçaya Çevriliyor

Akademi 11.12.2019, 01:54
IFSB Standartları Rusçaya Çevriliyor

IFSB, İslam Kalkınma Bankası’ndan 10 IFSB standardını Rus diline tercüme etmesi için Teknik Yardım hibesi aldı

İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB) ve İslam Kalkınma Bankası (IsDB), 10 Aralık 2019 tarihinde, Bangladeş’in Dakka kentindeki 20. İslami Finansal İstikrar Forumu sırasında bir Teknik Yardım Hibe anlaşması imzaladı. IsDB’den IFSB’ye yapılacak olan teknik yardımın 2019’dan 2021’e kadar üç yıllık bir süre içerisinde uygulanması planlanmaktadır.

Teknik Yardım fonu, İslami bankacılık, İslami sermaye piyasaları ve İslami sigorta (tekafül) sektörlerini kapsayan 10 IFSB standardının Rus diline çevrilmesi için kullanılacaktır. IFSB Stratejik Performans Planının bir parçası olan bu hizmetin amacı, Rus dilinin yaygın olarak kullanıldığı ülkelerde İslami finansa dair farkındalığı artırmak ve İslami finansın yayılmasını desteklemektir.

IFSB Genel Sekreteri Dr. Bello Lawal Danbatta, “IFSB, Rusça konuşulan ülkelerde İslami finansın büyümesini ve gelişmesini sağlayacak olan ISDB’nin bu yardımını takdir ediyor.” dedi. Ayrıca, IFSB standartlarının Rusça’ya çevrilmesinin, ilgili düzenleyici ve denetleyici makamların, İslami finansal hizmetler endüstrisini etkin bir şekilde düzenlemesi ve denetlemesi için gerekli donanıma ulaştıracağını, bunun da kademeli olarak temel atma konusunda olumlu bir etkisi olacağını ekledi.

Bu yardım, IFSB’nin 2003’te faaliyete başlamasından bu yana IsDB’den IFSB’ye yapılan altıncı teknik yardımdır.

Bangladeş Bankası’nın ev sahipliği yaptığı 20. İslami Mali İstikrar Forumu, 10 Aralık 2019’da Dakka, Bangladeş’te yapıldı. Foruma merkez bankası başkanları ve başkan yardımcıları ile düzenleyici ve denetleyici otoritelerin yanı sıra IFSB ile İslam Kalkınma Bankası’nın tam üyeleri arasından üst düzey temsilciler katıldı. 

Kaynak: Zawya

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@