En Güncel Ekonomi Haberleri
2021-07-27 11:31:57

Sunuş Yazısı

Fatma Çınar

27 Temmuz 2021, 11:31

26. sayımızın kapak konusunda, son dönemde önemi artan sürdürülebilir finans ve katılım finans sektörünün rolüne odaklanıyoruz

Değerli okurlarımız,

Finans dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ederek kapsamlı bir çalışma yürüttüğümüz Katılım Finans’ın 26’ıncı sayısını istifadenize sunuyoruz.

İzninizle bu sayımızın içerik kurgusunu sizlere tanıtmak isteriz. Kapak konumuzda, özellikle pandemi döneminde önemi gittikçe artan sürdürülebilir finans modelleri üzerine bir çalışmayı sizlerle buluşturuyoruz. İlgili bölümde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut “Sürdürülebilir Finansı Yeniden Düşünmek” başlıklı bir yazı kaleme alırken, Türkiye’de faaliyet gösteren üye altı katılım bankamızın genel müdürleri de konu üzerine görüşlerini paylaşıyor.

Yayınımızın sayfalarında; TKBB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Yönetmeni Gökhan Göçmen, Varlık Yönetim Şirketleri Derneği (VYŞD) Başkanı Sezin Ünlüdoğan, Vakıf Katılım Teftiş Kurulu Başkanı gibi değerli isimler bir araya geliyor.

Her sayıda katılım finans alanında faaliyetleri ile hem yerel hem de uluslararası İslami finans endüstrisine önemli katkı sağlayan bir ülkeye yer verdiğimiz ülke panoraması bölümümüzde bu defa, Pakistan’ı konuk ediyoruz. Bu bölümde; Türkiye-Pakistan ilişkilerinden Pakistan’ın İslami finansta nasıl gelişim gösterdiği konusuna uzanan başlıklarla, farklı açılardan değerlendirmeleri kapsayıcı bir içerik ile  konuya dair uzman isimlerin kaleminden okuyoruz.

Değerli bilgilerini, görüşlerini aktararak dergimize katkı veren tüm isimlere ve siz kıymetli okuyucularımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle Türkiye’nin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyoruz.

Önümüzdeki sayılarımızda tekrar buluşmak dileğiyle.

Keyifli okumalar dilerim.

TKBB Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Fatma Çınar

İçeriği Katılım Finans 25. sayısında görüntüleyebilirsiniz. (Sunuş Yazısı)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.