250 Bin TL Üst Limitli Acil Destek Kredisi Programı Başladı

KOSGEB, Batı ve Orta Karadeniz’i etkileyen sel felaketinin yaralarını saracak. Su baskınından zarar gören esnaf ve KOBİ’lere yönelik olarak Acil Destek Kredisi Programı başlatıldı. 250 bin lira üst limitli kredi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayıyla yürürlüğe girdi.

Bölgesel Ekonomi 01.09.2021, 09:20 02.09.2021, 11:24
250 Bin TL Üst Limitli Acil Destek Kredisi Programı Başladı

KOSGEB, 9-11 Ağustos’ta yaşanan su baskınlarının ardından bölgede ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Zor günler geçiren esnaf ve KOBİ’lere destek sağlayacak olan KOSGEB, afetlerden etkilenen işletmelerin yükünü azaltacak.

Finansmana Hızlı Erişim

İşletmelerin hızlı bir şekilde finansmana erişimi amaçlayan programdan, durumlarını valilik, kaymakamlık gibi resmi makamlardan belgeleyen işletmeler yararlanabilecek. Kredinin üst limiti 250 bin lira olarak belirlendi. 2020 yılı net satış hasılatı veya dönem içinde elde edilen hasılat tutarı 100 bin TL’nin altında olan işletmeler de 100 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

36 Ay Vadeli Faizsiz Kredi

Bankalar aracılığıyla kullandırılacak kredinin, ilk 12 ayı geri ödemesiz olacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık eşit taksitler halinde yapılacak. Toplam 36 ay vadeli krediyi kullanacak işletmeler, faiz veya kar payı ödemeyecek. Faiz veya kar payının tamamını KOSGEB karşılayacak. Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak.

Bakan Varank Ziyaret Etmişti 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaşanan su baskınlarının ardından Sinop’un Ayancık, Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçesinde sanayi sitelerini ziyaret etmişti.  Yürütülen çalışmaları yerinden inceleyen Bakan Varank, esnafı maddi desteklerle yeniden ayağa kaldırmak için çok hızlı şekilde çalıştıklarının da altını çizmişti. Ziyarette Bakan Varank’a KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da eşlik etmişti.

KOSGEB, 2021 yılı içerisinde Düzce, Rize ve Artvin’deki su baskınları ile Antalya, Muğla, Hatay, Osmaniye ve Mersin’deki yangınlar nedeniyle de Acil Destek Kredisi Programı başlatmıştı.

Hangi Bankalar Kapsamda?

Sel felaketinden etkilenen işletmeler, program kapsamında yer alan şu bankalara başvuru yapabilecek:

Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@