AAOIFI FAS 1'in tanıtım taslağı için AAOIFI Sanal Halka Açık Duyuru Oturumu, Genel Sekreter Sayın Osman Akyüz'ün açılış konuşmasıyla başladı

Bölgesel Ekonomi 18.03.2021, 15:44 12.04.2021, 11:54
AAOIFI FAS 1'in tanıtım taslağı için AAOIFI Sanal Halka Açık Duyuru Oturumu, Genel Sekreter Sayın Osman Akyüz'ün açılış konuşmasıyla başladı

Değerli Konuklar, Bayanlar ve Baylar

İslami Finansal Kuruluşlar Muhasebe ve Denetim Kurulu (AAOIFI), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) iş birliğiyle organize edilen Çevrimiçi Kamuya Açık Duruşma Oturumu'na içtenlikle hoş geldiniz diyoruz. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) adına da tüm katılımcılara en içten selamlarımızı iletmek istiyoruz.

Global anlamda, standartlaştırmanın İslami Finans sektörünün gelişiminde büyük rol oynadığının farkındayız. İslami Finans Kurumlarının faaliyetlerinin artırılması için bu konuyla ilgili iş birliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Standartlaştırmanın, müşteri algısı ve yetkili yargı makamlarındaki şeffaflık konularında da iyileşme sağlayacağına inanıyoruz. Standartlaştırma sorumluluğuyla sektörün daha da ileriye taşınmasını sağlayan AAOIFI'ye de içten teşekkür ve takdirlerimizi sunuyor, gelecekteki standartlar konusunda da desteğimizi sürdürmek istiyoruz.

TKBB olarak AAOIFI ile iş birliğimizden memnuniyet duyuyor, yayınlarından ve standartlarından büyük ölçüde yararlanıyoruz. Yerel standartlarımızın geliştirilmesi ve ilgili durumlarda vereceğimiz kararlarda AAOIFI standartlarını referans alıyoruz. TKBB bünyesinde AAOIFI standartlarının iki kez Türkçe tercümesini de yayınlayarak katılım bankalarına, kamu kurumlarına ve üniversitelere dağıttık. Karşılıklı fayda sağlayan tüm bu iş birliği faaliyetlerinin, Türkiye'de ve uluslararası İslami Finans sektöründe standartlaştırma bilincini artıracağına canıgönülden inanıyoruz.

AAOIFI, bugün bu web semineri vasıtasıyla gelecekte yayınlayacağı AAOIFI Finansal Muhasebe Standartlarını (FAS) sizlere sunacak. Nihai standardın kapsamlı olabilmesini sağlamak için ilgi ve katkılarınızı rica ediyoruz. Bu sanal web semineri sırasında sunulan taslak metinle ilgili herhangi bir görüş, geri bildirim ve yorumunuz varsa lütfen bunları taslak tamamlanmadan önce ekiple paylaşın.

Söz konusu taslak metin üzerine verimli ve aydınlatıcı bir görüşme olmasını dileyerek bu fırsatın sektördeki standartlaştırma farkındalığını artıracağını umuyoruz.

Tüm katılımcılara saygılarımızla.

TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@