Albaraka Garaj 5.Dönemine 11 Girişimle Devam Edecek

Katılım bankacılığı alanında Dünya’nın ilk start up hızlandırma merkezi Albaraka Garaj’ın bu yıl gerçekleştirdiği 5. Dönem ön hızlandırma programı “Demoday” etkinliği ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda 11 girişim Albaraka Garaj hızlandırma programına kabul edildi.

Bölgesel Ekonomi 18.10.2021, 13:05 18.10.2021, 14:06
Albaraka Garaj 5.Dönemine 11 Girişimle Devam Edecek

Albaraka Türk’ün yenilikçi projelere sahip girişimcileri desteklemek üzere kurduğu ve katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk startup hızlandırma merkezi olma özelliği taşıyan Albaraka Garaj’ın 5. Dönemi’nde yer almaya hak kazanan 11 girişimci belli oldu. 

Albaraka Türk ve iştiraklerinin üst yönetiminin yer aldığı ve 29 Eylül’de gerçekleşen ‘Demoday’ etkinliğinde toplam 18 girişimci girişimlerinin sunumlarını yapma fırsatı buldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; Albaraka Garaj’nın 5. Dönem hızlandırma programına 11 girişim ile devam etme kararı verildi. Hızlandırma programına katılacak olan girişimler; Hamurlabs, Worksite Vision, Remotify, Leadport, Sensemore, Modimu, Ovinot, Kidolog, Koytola, WonderKids ve Inwolve oldu. 

Finansal destekten yurtdışı açılımına kadar birçok imkan sunuluyor.

Albaraka Garaj hızlandırma programına kabul edilen 11 girişime finansal desteğin yanı sıra; satış, pazarlama, yatırım imkanından yurtdışına açılıma kadar birçok destek ve imkan sunuluyor.  Her bir girişime 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilirken, satış ve pazarlama konusunda Albaraka’nın geniş müşteri ve tedarikçi ağıyla buluşturma olanağı sağlanıyor. Albaraka Portföy yönetiminde kurulan fonlarla girişimcilere yatırım desteği sunulurken, standart eğitimlerin yerine girişimcilerin talepleriyle oluşturulan eğitim programları hazırlanıyor. Seçilen girişimcilere mentorluk hizmetinin yanı sıra devlet destekleri, fikri haklar, hukuk ve mali konularda danışmanlık hizmetleri sağlanıyor. Albaraka Garaj’ın ev sahipliğindeki özel ofislerde ücretsiz 1 yıl süreyle çalışma imkanı sunulurken, özellikle Albaraka Bankacılık Grubu’nun olduğu MENA bölgesi ve Almanya’da yurtdışı açılımı desteği veriliyor. Girişimcilere ayrıca Albaraka’nın bankacılık ürün ve hizmet API’lerini kullanma olanağı sağlanıyor.  

“Girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz”

Türkiye’de 35 yılı aşan tecrübesiyle değerlere değer katan Albaraka Türk’ün hızlandırma merkezi Albaraka Garaj ile girişimcileri desteklemeye devam ettiğini belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, “Türkiye’de start-up ekosistemini 5. Dönemi’ne girdiğimiz Albaraka Garaj ile birçok konuda desteklemeye devam ediyoruz. Albaraka Garaj ön hızlandırma programından çıkan birbirinden değerli 18 girişimi, düzenlediğimiz ‘Demoday’ etkinliği kapsamında yeniden dinleme ve değerlendirme fırsatı bulduk. Yaptığımız değerlendirmeler ışığında 11 girişimci ile hızlandırma programımızı sürdürmeye karar verdik. Albaraka olarak bu 11 girişimi desteklemeye ve ihtiyaç duyacakları tüm konularda katkı sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@