Bankacılıkta Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Özdeniz, uzaktan müşteri edinimi ile birlikte bankacılıkta yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Bölgesel Ekonomi 28.05.2021, 10:26 01.06.2021, 15:56
Bankacılıkta Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Özdeniz, uzaktan müşteri edinimi ile birlikte bankacılıkta yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Yeni yasal düzenleme ile artık uzaktan yani şubeye gitmeden banka müşterisi olabileceğiz. Nasıl yapacağız bunu, bize anlatabilir misiniz?

Öncelikle bu büyük bir devrim. Bunu devrim yapan şey sizin dediğiniz yani artık şubeye gitmeden, bir evrak imzalamadan, herhangi bir bürokratik sürecin içine dahil olmadan finansal sisteme dahil olabiliyorsunuz. Bunun için üç şeye ihtiyacınız var. Yeni kimlik kartına, internet bağlantısına ve akıllı cep telefonuna.

Bu üçlü kombinasyon birleştiğinde dünyanın veya Türkiye’nin neresinde olursanız olun banka müşterisi olabiliyorsunuz. Türkiye Finans ya da bir bankanın mobil bankacılık aplikasyonunu indiriyorsunuz, ‘müşteri ol’ butonuna tıklıyorsunuz sonra süreç sizi adım adım yönlendiriyor.

“Türkiye Finans olarak yolculuğumuzda hep dijitalleşme ön plandaydı”

Türkiye Finans müşterileri en çok hangi kanalı kullanıyor? Şubeye gitme alışkanlığı eskisi gibi yoğun mu yoksa teknoloji kanalları artık daha mı ağır basıyor?

Türkiye Finans olarak dijitalleşme yolculuğumuz bu 1 Mayıs’taki tebliğden çok önce başladı. Müşterilerimizin ürünle buluşma noktalarını dijitale taşıdık. Müşterilerimiz kıymetli maden, döviz, sukuk alıp satabiliyor, eğer bir finansman başvurusuna ihtiyaç duyuyorsa, anında mobilden finansman başvurusu yapıp 6-7 dakika içerisinde sonuçlandırabiliyor.

Pandemi dönemi insanların evlerinden ya da güvenli alanlarından çıkmadan finansal ya da finansal olmayan işlemlerini uzaktan halledebilmenin önünü açtı. Belki de iki yılda yapacağımız geliştirmeleri 6 ayda yapmak zorunda kaldık. Bir dijital sıçrama gerçekleştirdik. Bu uzaktan müşteri edinimi uzun süredir masada olan bir konuydu. Pandemi ile birlikte müşterilerimizin özellikle de bireysel müşterilerimizin şubeye, hizmete, paraya ulaşması anlamında süreci hızlandırdık. Türkiye Finans olarak yolculuğumuzda hep dijitalleşme ön plandaydı.

Hayal edin yeter

Şubeye gitmeden müşteri olabiliyoruz artık. Peki bankacılık dünyasında uzaktan başka neler yapabiliyoruz?

Aklınıza ne geliyorsa yapabiliyorsunuz. Bir hayal edin, uygulamayı indirip müşteri oldunuz. Hemen size bir mobil şifre ile kullanıcı adı geliyor. Mobil bankacılık uygulamasını yükleyip şifresini girdikten sonra finansman başvurusu yapabilirsiniz, kredi kartı talep edebilirsiniz, otomatik ödeme talimatı gönderebilirsiniz. Hesap açıp mevduat anlamında inanılmaz yenilikçi ürünlerle tanışabilirsiniz. Katılım hesaplarından faydalanabilirsiniz. Yeter ki uzaktan müşteri olun, mobil dünyanın içine girin. Gerisi artık sizin yapmak istediğinize kalmış.

Kaynak: Sefer Levent/Hürriyet

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@