Dünyada En Hızlı Büyüyen Ülke Olduk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türkiye İnovasyon Haftası programına video mesaj gönderdi.

Bölgesel Ekonomi 25.12.2020, 16:07
Dünyada En Hızlı Büyüyen Ülke Olduk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türkiye İnovasyon Haftası programına video mesaj gönderdi. Erdoğan, yeni tip koronavirüsün bir sağlık krizi olmanın ötesinde, ekonomiden insani ilişkilerine ve güvenliğe kadar hayatın her alanını olumsuz etkilediğini belirtti.

Erdoğan, “2008 krizinin küresel ekonomide açtığı yaralar halen kapanmamışken, COVID-19 salgını tüm dünyayı yeni belirsizliklerin içine sürüklemiştir. Ekonomisi sağlam ülkelerin dahi hazırlıksız yakalandığı bu salgın, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan devletlerin yükünü ağırlaştırmıştır. Salgınla birlikte korumacılığın yayıldığına, gümrük duvarlarının yeniden yükseldiğine, içe kapanma eğilimlerinin güçlendiğine şahit oluyoruz” dedi.

“Dünyada en hızlı büyüyen ülke olduk”

Yılın ikinci çeyreğinde salgının etkisiyle küçülen ekonominin, üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanmayla yüzde 6,7 büyüdüğünü belirten Erdoğan, “Bu oranla dünyada en hızlı büyüyen ülke olduk. Aynı şekilde yılın son çeyreğine de güzel bir başlangıç yaptık. Ekim ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 10,2 artarken, imalat sanayisindeki artış yüzde 11’i buldu. İmalat sanayi kapasite kullanım oranı, Ekim’de yüzde 75,4 seviyesine, kasımda ise yüzde 75,8 seviyesine yükseldi.

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksindeki yıllık artış ekimde yüzde 31 oldu. İhracatımız ise ekim ve kasımda 16-17 milyar dolar bandında gerçekleşti. Tüm bu gelişmeler, 2020 yılını beklentilerimiz doğrultusunda pozitif bir büyüme oranıyla kapatacağımıza işaret ediyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@