Kuveyt Türk'ten Yılın İlk Yarısında 1 Milyar Liralık Net Kar

Kuveyt Türk, yılın ilk yarısında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 1 milyar lira net kar elde etti.

Bölgesel Ekonomi 11.08.2021, 10:45 02.09.2021, 10:36
Kuveyt Türk'ten Yılın İlk Yarısında 1 Milyar Liralık Net Kar

Kuveyt Türk'ten ocak-haziran dönemi finansal sonuçlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, yılın ilk yarısında 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 1 milyar lira net kar elde edildi. Açıklamada, yılın ilk yarısında toplanan fon büyüklüğünün, 2020 sonuna göre yüzde 18 artışla 144,5 milyar liraya çıktığı da belirtildi.

Bankanın kullandırdığı fon büyüklüğü ise yüzde 18 artışla 93 milyar liraya ulaştı.

Kuveyt Türk, öz varlıklarını 8,9 milyar liraya, aktif büyüklüğünü ise 177,6 milyar liraya yükseltti.

Banka, aktif büyük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırırken, bankacılık sektöründe 10. basamaktaki yerini korudu.

REEL SEKTÖRE FİNANSMAN DESTEĞİNDE BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin şekilde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturduklarını belirtti.

Müşteri deneyimi odaklı yaklaşımları, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attıkları adımlarla sektördeki öncü konumlarını sürdürdüklerini kaydeden Uyan, sözlerine şöyle devam etti:

'Salgının etkilerinin devam ettiği ilk yarıda da faaliyetlerimizi müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı çerçevesinde şekillendirdik. Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını, teknolojik altyapımızın gücünden yararlanarak dijital kanallar üzerinden kolay, hızlı ve güvenli şekilde karşılamaya devam ediyoruz. Reel ekonomiye destek olma konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin bir teyidi olarak kullandırdığımız fon miktarını salgın döneminde de artırmaya devam ederek, bu yılın ikinci çeyreğinde 93 milyar TL'ye ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de ekonomik yapının en temel unsurunu teşkil eden reel sektöre finansman desteğinde bulunmaya devam edeceğiz.'
(AA)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@