Vakıf Katılım’dan, Belediyelere Yeşil Enerji Desteği

Vakıf Katılım, belediyelerin akıllı yenilenebilir enerji ve akıllı şehir projelerine 600 milyon liralık destek sağlamayı planlıyor.

Bölgesel Ekonomi 15.12.2020, 15:55 11.02.2021, 16:27
Vakıf Katılım’dan, Belediyelere Yeşil Enerji Desteği

Vakıf Katılım, belediyelerin akıllı yenilenebilir enerji ve akıllı şehir projelerine 600 milyon liralık destek sağlamayı planlıyor.

Banka, Türkiye’nin enerji konusundaki cari açığının azalmasına ve belediyelerin ekonomik anlamda daha da güçlenmesine destek olmak amacıyla, Güneş Enerjisi Santrali (GES), Rüzgar Enerjisi Santrali (RES), Jeotermal Enerji Santralleri (JES) ve Biyokütle Enerji Santralleri gibi yenilenebilir enerji projelerinde belediyelerle iş ortaklıkları gerçekleştirirken, bir yandan da akıllı şehir projelerini finanse ediyor.

40 bin haneye temiz enerji sağlamayı hedefliyoruz

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitliliği ve potansiyeli bakımından oldukça zengin olduğunu bildirdi. Göktaş, “Vakıf Katılım olarak bizler de milli ekonomiyi destekleme vizyonumuzdan hareketle belediyelerimizin yenilenebilir enerji kaynaklarına yapacakları yatırımlar ile akıllı şehir projelerine destek olmaya başladık.

İş birliği yaptığımız belediyelerin parkları, bahçeleri şimdi temiz enerji ile aydınlanıyor. Aldığımız sonuçlardan çok mutluyuz. Elbette önümüzdeki dönemde bu alanda yapacağımız çalışmaları daha da genişletmek istiyoruz. Yenilenebilir enerji alanında 50 belediyeye toplam 600 milyon TL yeşil enerji yatırım desteği yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Göktaş, milli enerji kaynaklarına yaptıkları bu yatırımla 40 bin haneye enerji sağlamış olacaklarını belirterek, ülkenin gelişimine destek olacak tüm uygulamalara ve çalışmalara en büyük desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@