IsDB’den Azerbaycan’a İslami Bankacılık Tanıtımı İçin Destek

Dergi 18.10.2019, 00:16
IsDB’den Azerbaycan’a İslami Bankacılık Tanıtımı İçin Destek

IsDB, İslami bankacılık oluşumunda uygun zeminin hazırlanması için Azerbaycan’a 200.000 USD hibe tahsis etti

İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubunun Azerbaycan Temsilcisi Tamerlan Taghiyev, “İslam Kalkınma Bankası, Azerbaycan hükümetinin ülkedeki İslami bankacılık faaliyetlerini tanıtması için 200.000 USD hibe tahsis etmiştir.” şeklinde açıklama yaptı.

“Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme Ajansı, projenin koordinatörü olarak seçildi” dedi.

Taghiyev, “Projeyle ilgili bazı çalışmalar yapıldı.” dedi. “Bu çalışmalar, IFAAS ve EKVITA şirketleri tarafından oluşturulan ortak bir girişimi içeriyor. Bu şirketler yerel mevzuatı araştırıyorlar ve Azerbaycan’da İslami bankacılığa giriş adımları öneriyorlar.”

Taghiyev, İslami bankacılığın ortaya çıkmasına açıklık getirirken, yeni bir bankacılık sistemi oluşturmak için iki seçeneğin önerildiğini söyledi: “İlk seçenek İslami bankacılık konusunda ayrı bir yasa geliştirmek. Diğer bir seçenek, mevcut mevzuatta bazı değişiklikler yaparak kilit İslami bankacılık ürünlerini tanıtmak için fırsatlar yaratmak. Bu sayede, mevcut bankalarda İslami bankacılık penceresini açmak mümkün olacak.”

“Seçim, hükümetin kararına bağlı olacak” dedi. “İslami bankacılık, alternatif finansal mekanizmaların kullanılmasını sağlayan gerekli bir sistemdir. Ülkenin bunun için yeterli potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz.”

Taghiyev, “İslami bankacılık tasarısı, faizsiz mevduat ve kredi içermektedir. Yatırımlar değersiz olmamakla beraber, zarar ve karla ortaklık ilkelerine dayanır.” diye ekledi.

Kaynak: Islamic Microfinance News

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@