Katılım Finans Sektöründe İstihdam

Katılım bankacılığını çok daha dinamik kılacağımıza ve böylece 2025 hedeflerimize sağlam adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum.

Dergi 15.06.2022, 13:54 15.06.2022, 14:04
Katılım Finans Sektöründe İstihdam

Katılım finans kuruluşları, reel ekonomiyi desteklemelerinin yanı sıra gerek merkezi ve taşra yapılanmaları gerekse yoğun bir şekilde şubeleşmeleri nedeniyle istihdama önemli katkılar sunmaktadır. Sektörümüz şu anda ülke genelinde 17 binin üzerinde çalışanıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Katılım finansın son yıllardaki hızlı büyümesi önemli bir istihdam alanının açılmasına imkân sağlarken, sektörün çalışma prensiplerine hâkim nitelikli personel ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Yeterli ve nitelikli insan kaynağı istihdamı sektörümüzün gelişimine devam edebilmesi için artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bunun yanı sıra mevcut çalışanların yeni nesil teknolojiler alanlarında yetkinliğinin artırılması da dijitalleşme sürecini olumlu yönde etkileyecektir.

Sektörümüzün tüm oyuncularının bu yönde attıkları adımlar ve çalışmalar oldukça kıymetlidir. Gerek üniversitelerle yapılan iş birlikleri gerekse kurum içi başlatılan programlarla gün geçtikçe daha çok gencimize ulaşıyor ve onlardan yoğun bir ilgi görüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin sürdürülebilir bir büyüme yakalaması amacıyla açıkladığı Ekonomi Reform Programı’nın dört sac ayağından biri olan “İstihdam” konusu sektörümüzün de önümüzdeki dönem öncelikli konularından biri olmaya devam edecektir. Alanında uzman insan kaynağıyla katılım bankacılığını çok daha dinamik kılacağımıza ve böylece 2025 hedeflerimize sağlam adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Osman Çelik
TKBB Yönetim Kurulu Başkanı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@