Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu, toplantılarına devam ediyor

Etkinlik Köşesi 17.07.2017, 01:30
Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu, toplantılarına devam ediyor

Türkiye’de faizsiz finans sisteminin daha hızlı ve sağlıklı gelişmesi misyonu ile çalışmalarına başlayan Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı içerisinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında üç kez toplandı.

Faizsiz finans sektörünün Türkiye’deki ve dünyadaki görünümünün değerlendirildiği toplantılarda finans ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması, bu ürünlerin uygunluğu, likidite ve vade yapılarının geliştirilip çalışma yapılması konusunda kararlar alındı.

Gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların uygulamalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Strateji Belgesi Eylemleri Hayata Geçiriliyor Kalkınma Bakanlığı tarafından “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Öncelikli Dönüşüm Programı ve İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesine ilişkin genelge yayınlandı.

Genelgede İstanbul’un Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nde ilk 25, Türkiye’nin Finansal Gelişmişlik Endeksi’nde ilk 30 içerisinde yer almasına yönelik hedefler belirlendi. Ayrıca sözkonusu süreçte TKBB tarafından da 2015-2025 dönemlerini kapsayan Türkiye Katılım Bankacılığı Strateji Belgesi hazırlandı. Strateji belgesinde faizsiz bankacılığın, Türkiye’deki vizyonu ve stratejik hedeflerinden bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirilmesi gereken eylemlere kadar pek çok konuya da yer verildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@