Endonezya 2,27 Milyar ABD Doları Küresel Yeşil Sukuk İhraç Etti

Küresel Ekonomi 19.02.2019, 15:15
Endonezya 2,27 Milyar ABD Doları Küresel Yeşil Sukuk İhraç Etti

Küresel sukuk (İslami tahviller) piyasasına giren Endonezya, son olarak beş buçuk yıl vade süreli çıkarılan 1,52 milyar dolarlık ve 10 yıllık bir tenor ile 750 milyon ABD Doları tutarında tahvil ihraç etti.

Maliye Bakanlığı’nın Finansman ve Finansman Genel Müdürlüğü, genel müdürlüğünün yakın tarihli bir açıklamasında yaptığı açıklamada, sukuk Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Singapur Menkul Kıymetler Borsası ve NASDAQ Dubai’de kayıt altına alınacak ve 20 Şubat’ta hesaplara  kaydedilecek.

Beş buçuk yıllık sukukun getirisi yüzde 3,9 olarak belirlenirken, 10 yıllık sukukun fiyatı yüzde 4,45 ile kaydedilmiş olup, başlangıç ​​fiyatlandırma kılavuzundan 25 ila 30 baz puan (b / s) daha düşük oldu.  Açıklamada, ihracın enstrümanlara nispeten yüksek bir uluslararası yatırımcı talebini yansıtan 3.8 kat talebin geldiği söylendi.

Yapılan bir diğer açıklamada ise, “İşlem, Endonezya’nın küresel şeriat finansal piyasasını ve çevre dostu yeşil finansman konusundaki taahhüdünü güçlendirme hedefi ile de uyumluydu” dedi.

Sukuk’un değerinin yarısından fazlası, arsa ve bina şeklindeki devlet varlıkları ile temel varlıklar olarak desteklenirken, sukuk değerinin yüzde 49’u devam eden ya da gelecekteki altyapı projeleri ile desteklendi.

Deutsche Bank AG, Dubai İslam Bankası PJSC, Maybank Yatırım Bankası Berhad, PT Mandiri Sekuritas ve HSBC, sukuk ihracı için yeşil yapılandırma danışmanları, ortak lider yöneticileri ve ortak kayıt tutucu olarak görev yaptı.

Bu arada, menkul kıymetler firması PT Bahana Sekuritas, PT Danareksa Sekuritas ve PT Trimegah Sekuritas Indonesia Tbk de bu işlem için yönetici olarak görev yapacak.

Kaynak: The Jakarta Post

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@