Finans Kurumlarının Güçlendirilmesi

Küresel Ekonomi 11.12.2020, 16:47
Finans Kurumlarının Güçlendirilmesi

Günümüzde İslami finans kurumlarının karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, kârlılığı sabit tutarken sürdürülebilirliği korumaktır. İslami kurumlar marka bilinirliği, gelir, müşteriler ve müşteri deneyimi açısından geleneksel kurumlarla yıllardır rekabet hâlindedir. Teknolojinin burada son derece kritik bir rol oynadığını göz önünde bulundurursak, İslami kurumların artık yetişmeye başladığını ve genel oyun alanını dengeleyecek atılımların eşiğinde olduklarını söyleyebiliriz. RAHEEL IQBAL, İslami kurumların sürdürülebilir bankacılık hedeflerine teknolojiyle nasıl ulaşacaklarını irdeliyor.

Cevap oldukça basit aslında; teknolojik atılımlar ve süreç yenilikleri, konu finans ve bankacılık söz konusu olduğunda ne yapıp ne yapamayacağınız arasındaki çizgileri bulanıklaştırmaya başladı. Hem İslami hem de konvansiyonel bankalar için belirsiz olan yeni tekliflerle, müşteriler artık yaklaşmakta olan yıkıcı girişimlerin sunduğu ikramiye ve faydalara erişebilirler. Digibanc’ın Müşteri Katılımı ve Digibanc Kimlik gibi uzaktan müşteri katılımını sağlayan çözümleri, finans kurumlarının maliyetlerini %40’a varan oranlarda düşürmekle kalmayıp aynı zamanda şube sayılarını ve uygulama sürelerini de önemli ölçüde azaltmalarını sağladı. Müşteriler artık yerlerinden kalkmadan yedi dakikadan daha kısa sürede başvurabilir ve sistemin bir parçası olabilirler. Süreç hem oldukça verimli hem de dünya çapında düzenlemelerle uyumlu ve herhangi bir altyapıya uyarlanabilir durumda. Kurum bu tasarrufları kullanabilir ve genel işlemlerini ve büyümesini iyileştirmek için daha fazla araştırma ve geliştirme çabalarına yönlendirebilir.

Diğer bir çözüm ise Digibanc QR ile yapılan mobil QR ödemeleridir: Çözüm, sadece e-paranızı değil aynı zamanda gerçek dijital paranızı da tutan ve banka hesabınızla doğrudan eşleşebilen bir mobil cüzdan tasarımını ortaya çıkardı. Herhangi bir durumda anında ödeme ve transfer yapın. Gereksiz geri dönüş sürelerinden kaçının ve yüksek oranlardan yararlanın. İşlemin tamamen otomatik olmasıyla, kurumun değerli insan gücü de başka konulara odaklanabiliyor. Bu teknolojiyle müşteriler birden fazla para birimini biriktirebiliyor ve kendi iradelerine bağlı olarak para birimi, durum ve genel deneyime göre değişebilen işlemler gerçekleştirebiliyor. Yalnızca Kuveyt dinarı kabul eden bir yerde ödeme yapmak için ABD doları kullanabildiğinizi hayal edin. Metodoloji, banka için gelir üretimini iyileştirir ve tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesiyle esasen banka şubesinin tamamı müşterinin cebine sığdığından işletme giderlerini azaltır.

Teknolojik yenilikler, sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmak isteyen kurumları her daim besler ve güçlendirir. Teknoloji geliştikçe, süreçlerin de ona ayak uydurması kaçınılmazdır. Sürdürülebilir bankacılık, kurumsal stratejinin emrindeki mevcut teknolojiyle uyumunun bir araya gelmesi demektir. İslami bankalar, beklentilerini en az direnişle nasıl en üst düzeye çıkarabileceklerine dair fırsatları araştırırken artık maverik fintech’lerin ve yıkıcı teknoloji beyin takımlarının teknolojisini benimsiyor. Her büyük hedef açık fikirlilik ve sabır gerektirir, sürdürülebilir büyüme arayışı da aynı zorlukları içerir.

IFN Turkey Onair Forum & Report

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@