İslami Kalkınma Bankası Grubu İştiraki ITFC, Ve UNIDO Ortaklığı

İslami Kalkınma Bankası Grubu (IsDB) iştiraki, ITFC Mısır'ın pamuk sektörünü ve Sudan'ın süt sektörünü desteklemek için UNIDO ile ortaklık yapıyor.

Küresel Ekonomi 04.06.2021, 16:01 01.07.2021, 09:10
İslami Kalkınma Bankası Grubu İştiraki ITFC, Ve UNIDO Ortaklığı

İslami Kalkınma Bankası Grubu (IsDB) iştiraki Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu (ITFC) ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), ITFC CEO'su Müh. Hani Salem Sonbol ve UNIDO Genel Müdürü LI Yong'un katılımı ile gerçekleşen sanal bir başlangıç töreninde iki proje anlaşmasını görüşmek üzere iki taraflı bir üst düzey toplantı düzenledi. Tören sonunda, iki taraf arasında devam eden stratejik ortaklığa ilişkin bir görüşme gerçekleştirildi. 

Projeler iki temel girişimi destekleyecek: bunlardan ilki, yetiştiricileri sürdürülebilir pamuk üretimi konusunda destekleyerek Mısır pamuk endüstrisinin canlandırılmasını amaçlayan Daha İyi Pamuk Girişimi'dir (BCI). Sudan'daki ikinci proje ise ITFC ve UNIDO'nun seçilmiş olan süt işletmelerine üretimde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik teknik yardım sağlaması ile süt ve süt ürünleri fabrikalarının üretimlerine devam etmesine destek olması yoluyla ülkenin süt ve süt ürünleri sektörünü dönüştürmeyi hedefliyor. Söz konusu iki kuruluş; artan üretim, finansmana daha kolay erişim ve işçilere yönelik iyileştirilmiş güvenli çalışma ortamı ile bu sektörlerin dirençli kalmasını sağlayacak.

Kaynak: UNIDO

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@