Malezya, Küresel İslami Finans Merkezi Olma Yolunda Kararlı

Maliye Bakan Yardımcısı Datuk Ir Amiruddin Hamzah, “Malezya, dünyanın önde gelen küresel İslami Finans Merkezi olma yolunda ilerliyor.” dedi.

Küresel Ekonomi 22.04.2019, 15:12
Malezya, Küresel İslami Finans Merkezi Olma Yolunda Kararlı

Maliye Bakan Yardımcısı Datuk Ir Amiruddin Hamzah, “Malezya, dünyanın önde gelen küresel İslami Finans Merkezi olma yolunda ilerliyor.” dedi.

Amiruddin, Malezya’nın 2010’da dünya genelinde 12 merkez bankası ile işbirliği içinde kurulan Uluslararası İslami Likidite Yönetim Şirketi’ne (IILM) sahip olduğunu ve asıl işlevinin küresel olarak İslami finansın gelişmesini içeren hükümet inisiyatiflerinin öncülüğünü yapmak olduğunu söyledi.

Amiruddin, “Thomson Reuters’in 2018’deki İslami Mali Kalkınma Raporu’na göre, Malezya, İslami finans kurumları için 56 ülke arasında lider olmaya devam ediyor ve bu da, 2010’da hükümetin ülkenin İslami finans’ını Küresel seviye, Kuala Lumpur’u en iyi Küresel İslami Finans merkezi haline getirme yolunda atılmış doğru adımdı. ”dedi.

Amiruddin,  “Senatör Asmak Husins’in hükümetin Malezya’yı dünyanın önde gelen küresel İslami Finans Merkezi haline getirme konusundaki önlemleri konusundaki sorusuna yanıt veriyordu.” diye devam etti.

Amiruddin, Bank Negara Malaysia’nın, aynı zamanda Malezya’nın uluslararası İslami finans alanında uluslararası bir lider olarak kabul edildiğini kanıtlayan Türkiye ve Hong Kong gibi diğer ülkeler için tahvillerin düzenleyici ve lider yöneticisi olarak atandığını söyledi.

Asmak’tan hükümetin Malezya’dan İslami finansta yetenek ve insan sermayesini artırma planlarına ilişkin ek bir soruyu yanıtlayan Amiruddin, Uluslararası İslami Finans Eğitim Merkezi’nin (INCEIF), İslami finans uzmanlığının ihtiyaçlarını karşılamak için ustalar ve doktora programları sunduğunu söyledi.

Amiruddin, “Aslında, 2018’de, INCEIF, Birlikten İş Geliştirme Yüksek Okullarına (AACSB) – INCEIF’i İslami işletme ve finans programları sunan uluslararası kuruluşların tercih edilen yüzde beşinin arasına yerleştiren saygın bir akreditasyon aldı” dedi.

Kaynak: Malay Mail

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@