Rapor: KPMG Küresel FinTech Araştırması 2018

KPMG tarafından yayımlanan yeni FinTech raporu, finans kuruluşları için en büyük yıkıcı gücün FinTech olacağını vurguluyor.

Küresel Ekonomi 22.05.2018, 15:19
Rapor: KPMG Küresel FinTech Araştırması 2018

KPMG tarafından yayımlanan yeni FinTech raporu, finans kuruluşları için en büyük yıkıcı gücün FinTech olacağını vurguluyor.

KPMG, finans sektörünün gelişmesinde ve büyümesinde finansal teknolojilerin rolünü mercek altına aldığı Küresel FinTech Araştırması 2018 başlıklı çalışmayı yayımladı. Yapılan araştırmaya göre gelişmekte olna finansal teknolojiler, diğer adıyla FinTech, yüzde 57 ile sektörün karşısındaki en büyük yıkıcı güç olarak öne çıkıyor. Finansal ekosistemin yıkıcı dönüşümüne öncülük eden diğer unsurlar ise yüzde 51 ile “küresel düzenleyici ortamın artan bir karmaşıklık içinde olması” ve yüzde 46 oranla yeni iş modelleri olarak sıralanıyor.

Finans sektörünün FinTech’e olan ilgisinin son derece yoğun olduğunu belirleyen araştırmada, katılımcıların yüzde 90’ı bir FinTech stratejisi uyguluyor ya da bu stratejiyi geliştiriyor. Sektörel dağılıma baktığımızda ise varlık yönetimi şirketlerinin, FinTech stratejisi uygulama konusunda %64 ile ipi göğüslediğini görüyoruz. Bankacılıkta bu oran yüzde 50’ye, InsurTech’te ise yüzde 43’e düşüyor. Öte yandan, strateji geliştirme sürecinde sigorta sektörü yüzde 54 paya sahip. Durum böyle olunca, bir FinTech stratejisi veya planı olmayan sigorta şirketi oranı sadece yüzde 2’de kalıyor. Bankacılıkta bu oran yüzde 11 iken, varlık yönetiminde yüzde 16 seviyesinde.

Finans sektöründe rekabetin çehresi

Yapay zeka, makine öğrenimi, Nesnelerin İnterneti ve Blockchain gibi gelişmekte olan teknolojilerin finans kuruluşları için yeni hizmet modellerine kapı araladığını belirten KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri ve Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Sinem Cantürk, raporda şu ifadelere yer veriyor: “FinTech alanında bugün itibarıyla net bir kazanan yok. Her kuruluş yeni bir FinTech geleceği şekillendirme ve rakiplerine karşı rekabet avantajı kazanma fırsatına sahip. Raporumuzun, farklı finans kuruluşlarının FinTech’e bakış açılarının nasıl olduğunu ve ileriye dönük stratejinizi tanımlarken göz önünde bulundurmanız gereken faktörleri anlamaya ilişkin yararlı bir kaynak olacağını umuyoruz.”

Haberin tamamı: http://fintechistanbul.org/2018/05/22/rapor-kpmg-kuresel-fintech-arastirmasi-2018/

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@