Sukuk İhracı İvmesinin Sürmesi Bekleniyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel sukuk ihracının bu yılın ilk çeyreğinde 715,2 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Küresel Ekonomi 22.04.2021, 09:57 24.06.2021, 11:38
Sukuk İhracı İvmesinin Sürmesi Bekleniyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel sukuk ihracının bu yılın ilk çeyreğinde 715,2 milyar dolara ulaştığını belirtti. Fitch Ratings, sukuk ihracındaki ivmenin yılın geri kalanında da devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Fitch'ten yapılan açıklamada, sukuk piyasasının artan ABD tahvil faizlerinin sabit getirili piyasalar üzerindeki etkisi de dahil olmak üzere gelişmekte olan piyasalardan ve küresel trendlerden etkilendiği aktarıldı.

Türkiye’de sukuk ihracı yılın ilk çeyreğinde 9,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti

Toplam küresel sukuk ihracının 2021'in ilk çeyreğinde 715,2 milyar dolara ulaştığına işaret edilen açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi bölgesi, Malezya, Endonezya, Türkiye ve Pakistan'dan 18 aydan uzun vadeli sukuk ihracının bu yılın ilk çeyreğinde 9,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, sukuk ihracı ivmesinin yılın geri kalanında da devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@