Wahed, Küresel Boyutta Hizmet Veren İlk İslami Robo Danışmanı Oldu

ABD’deki ilk Helal robo danışmanı olan Wahed, faaliyetlerini küresel olarak genişlettiğini açıkladı. 

Küresel Ekonomi 08.05.2019, 15:11
Wahed, Küresel Boyutta Hizmet Veren İlk İslami Robo Danışmanı Oldu

ABD’deki ilk Helal robo danışmanı olan Wahed, faaliyetlerini küresel olarak genişlettiğini açıkladı. İslami usullere dayalı şirket, dünya genelinde 1.8 milyar Müslüman için erişilebilir ve etik açıdan uyumlu bir yatırım yaparak Müslüman toplumun küresel finansal piyasalara katılım şeklini değiştirmeyi planlıyor.

Wahed’in mevcut portföy ayırma seçenekleri arasında Wahed S&P Shari’ah Fonu (global hisse senetleri), Wahed S&P temettü büyüme fonu (gelişmekte olan piyasa hisse senetleri) ile Sukuk ve emtia yatırımları bulunmaktadır.

Wahed Invest’in CEO’su ve kurucusu Junaid Wahedna, “Coğrafi olarak etik bir yatırımcının nerede olduğu veya hangi gelir demografisine girdikleri önemli değil. Biz helal kazanç elde etmek isteyen katılımcılarımıza hizmet vermkten gurur duyuyoruz. ”

Platforma kaydolduktan sonra Wahed, likidite ihtiyaçlarını, yatırım hedeflerini ve diğer kriterleri göz önünde bulundurarak, her bir kullanıcı için risk profiline göre otomatik olarak bir portföy önerecektir.

Wahed platformunun kullanıcıları, geleneksel danışmanlık ücretlerinin bir kısmını öderken 100 doalrdan itibaren yatırım yapmaya başlayabilir.

Kaynak: İslamic Business & Finance

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@