Türkiye Katılım Finans Ülke Raporu açıklandı

Mevzuat 17.07.2017, 01:29
Türkiye Katılım Finans Ülke Raporu açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın daimî başkanlığını yürüttükleri, 57 üye ve beş gözlemci üyesi olan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 32. Bakanlar Toplantısı geçtiğimiz yıl 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki toplantının açılış oturumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetti. Ülkelerin bakanlar düzeyinde temsil edildiği toplantıya İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) kuruluşları ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler de katıldı.

İSEDAK Bakanlar Görüş Alışverişi Oturumu teması “İTT Üyesi Ülkelerde İslami Finans Stratejilerinin Geliştirilmesi” olarak belirlendi. Bu kapsamda üye ülkelerin İslami finans sektörünü geliştirmede karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukları aşmak için muhtemel politika tavsiyeleri ele alındı. Ayrıca İSEDAK’ın üye ülkeler arasında iş birliğini geliştirmeye yönelik çabalarına ilişkin son gelişmeler görüşüldü ve 17-18 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen İSEDAK 32. İzleme Komitesi Toplantısı’nda kabul edilen “Taslak Gündem”de yer alan konular tartışıldı. İSEDAK Toplantısı sırasında toplantı gündemini oluşturan İslami finans alanında bir dizi yan etkinlik de düzenlendi. Toplantıda, Hazine Müsteşarlığı’nın hazırladığı “Türkiye Katılım Finans Ülke Raporu” tüm katılımcılara dağıtıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@