Kervancı: Murabaha ile Türkiye’ye 3 milyar dolar getirdik

Murabaha 22.05.2017, 03:17
Kervancı: Murabaha ile Türkiye’ye 3 milyar dolar getirdik

HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, global ağının gücünü Türkiye’de daha yüksek sesle konuşturmaya hazırlanan bankanın yol haritasını ağırlıklı olarak kurumsal bankacılığa çevirdiğini ve HSBC’nin Türkiye’de var olacağını söyledi.

Türkiye’de katılım bankacılığının, sektörün yüzde 5’i düzeyinde bir büyüklüğe sahip olduğunu belirten Kervancı, HSBC’nin uluslararası anlamda bu hizmeti de verdiğini söyledi. Türkiye’ye 10 yıldan fazla bir süredir hem murabaha hem de sukuk yöntemiyle yurt dışından ciddi anlamda fon getirdiklerini kaydetti.

Kervancı, “Türkiye’deki şirketlerin yurt dışındaki tanınırlığını da artırıyoruz. Burada yaptığımız işlemler tamamıyla o şirketlerin kendi bilançolarıyla yapmış olduğu finansmanlardı. Son 4-5 senedir sukuk ve murabaha olarak baktığınız zaman Türkiye’ye yaklaşık 5-6 milyar dolarlık bir fon girişi sağladık. Türkiye’deki şirketlere ve ileriye yönelik olarak da bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Kervancı, İslami finans yöntemi murabaha ile Türkiye’deki şirketlere bu yıl 3 milyardan fazla finansman sağladıklarını da kaydetti.

Kervancı, Türkiye’de Katılım Bankacılığı lisansı alarak hizmet vermek gibi bir hedeflerinin bulunmadığını ancak yurt dışından fonlama olarak Türkiye’deki şirketlere, bankalara İslami yöntemlerle finansman sağlama konusundaki faaliyetlerine devam edeceklerini vurguladı.

“Merkez Bankası’na teşekkür etmek gerekir”

15 Temmuz’dan sonra tüm ekonomi camiasının ve yönetiminin hızlı bir şekilde gerekli önlemleri aldığını belirten Kervancı, şöyle devam etti:

“Merkez Bankası’na ve diğer ekonomi yönetimine ciddi anlamda teşekkür etmek gerekiyor. Önlemlerin alınmış olması herkese bir güven oluşturdu. Dolayısıyla bu da piyasaların uygun, pürüzsüz, sorunsuz bir şekilde işlemesine yardımcı oldu.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@