IsDB, 500 Milyon Dolar Değerinde Yeşil Sukuk İhracı Gerçekleştirecek

Sukuk 14.11.2019, 03:00
IsDB, 500 Milyon Dolar Değerinde Yeşil Sukuk İhracı Gerçekleştirecek

Suud merkezli İslam Kalkınma Bankası (IsDB), üye ülkelerdeki yeşil projeler için kullanılacak türde tahvillerin ihraç edilmesine yardımcı olmak için Sürdürülebilir Finans kapsamında ilk Yeşil Sukuk ihracını gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı

IsDB, İslami finansmanla birlikte sermaye piyasalarından özel olarak yeşil kalkınma projelerine daha fazla fon sağlamaya yardımcı olmak için Sukuk ihraç edeceğini belirtti.

Moody’s, bu yıl gerçekleşecek Sukuk miktarının, geçen yıl ilk altı ayda 87.4 milyar doları aşmasıyla, 123.2 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkacağını öngördü.

IsDB Başkanı Dr. Bandar Hajjar, yerel Sukuk’un yükseldiğini, çünkü her ülkede, özellikle de üye ülkelerde büyük miktarda para ve bütçe gerektiren altyapı projelerinin finanse edilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cidde merkezli kurum, tarım, altyapı, enerji ve sağlık gibi çeşitli sektörlerde finansman sağlandığını ve faaliyetlerinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine odaklandığını vurguladı.

IsDB Başkanı ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer de eş finansman için işbirliği çerçevesini belirlemek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı. Kurumlar, ortak faaliyet ülkelerindeki ortak yatırımlar için önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyar dolarlık fon tahsis etmeyi planlıyorlar.

Yeşil tahviller büyümekte olan sabit gelirli menkul kıymetler kategorisindedir ve yeşil Sukuk, Güney Asya ve Orta Doğu’daki geleneksel piyasaların ötesindeki İslami tahvilleri de içerecek şekilde Batı ülkelerindeki etik yatırımcılar tarafından da cazip hale gelmesine neden olabilir.

Kaynak: Islamic Business & Finance

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@