Vakıf Katılım’dan 525 Milyon TL’lik Sukuk İhracı

Sukuk 02.12.2019, 03:02
Vakıf Katılım’dan 525 Milyon TL’lik Sukuk İhracı

Vakıf Katılım, kira sertifikası ihraçlarına bir yenisini daha ekledi. Banka, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla 19 Eylül 2019’da 525 milyon TL tutarında, 48 gün vadeli, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Vakıf Katılım olarak temel misyonumuzu sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla Türkiye ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz. Bu misyon doğrultusunda 19 Eylül’de gerçekleşen ihracımızla birlikte 2019 yılında nitelikli yatırımcılarımızdan toplamda yaklaşık 5.6 milyar TL’lik fon sağladık. Şu anda tedavülde yaklaşık 2 milyar TL’lik kira sertifikamız bulunuyor.” dedi.

Vakıf Katılım olarak iki yıl içerisinde 62 tertip hâlinde yaklaşık 12.5 milyar TL’lik kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını ifade eden İkram Göktaş, “2017’nin ikinci yarısından itibaren Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden gerçekleştirdiğimiz 55 kira sertifikası ihracı neticesinde yaklaşık 11.6 milyar TL’lik bir rakama ulaştık.

Bununla birlikte bir yandan bankamızın fonlama kaynaklarını çeşitlendirirken diğer yandan Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız yedi ihraç neticesinde sağlanan yaklaşık 903 milyon TL’lik fonlama ile özel sektör şirketlerinin katılım bankacılığı sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@