BAE'nin 4 milyar dolarlık Space42 şirketi MENA'nın en büyük yapay zekâ destekli uzay teknolojisi şirketi olacak

Abu Dabi merkezli Al Yah Satellite Communications Company (Yahsat) ve Bayanat AI şirketleri birleşerek Space42'yi kurmaya hazırlanıyor. Söz konusu birleşme, 15 milyar dirhem (4 milyar dolar) piyasa değerine sahip yapay zekâ destekli bir uzay teknolojisi devinin ortaya çıkmasına önayak olacak.

Bölgesel Ekonomi 20.12.2023, 14:13 20.12.2023, 14:21
BAE'nin 4 milyar dolarlık Space42 şirketi MENA'nın en büyük yapay zekâ destekli uzay teknolojisi şirketi olacak

BAE'nin 4 milyar dolarlık Space42 şirketi MENA'nın en büyük yapay zekâ destekli uzay teknolojisi şirketi olacak. 2024 yılının ikinci yarısında tamamlanması beklenen birleşmenin ardından Mansoor Al Mansoori Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Dr. Bakheet Al Katheeri de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek.

Ayrıca Karim Michel Sabbagh da Genel Müdür olarak şirkete katılacak. Bayanat ve Yahsat tarafından Çarşamba günü Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası'na (ADX) yapılan bir bildirimle yapılan açıklamada belirtildiği üzere, bir araya gelen kuruluş dikey olarak entegre olacak ve jeo-uzamsal ve mobilite çözümleri, uydu iletişimi ve iş zekâsı alanlarında hem bölgesel hem de uluslararası fırsatları yakalamak için stratejik olarak konumlandırılacak.

Birleşme, MENA bölgesinde yapay zekâ destekli bir uzay teknolojisi şirketi kuracak ve önemli küresel büyüme ve sinerjiler için ek potansiyele sahip olacak. 

Yeni atanan yönetim kurulu ve yönetim ekibinin, birleşmenin yürürlüğe girmesinin ardından kendi görevlerini üstlenmeleri planlanıyor. Ara dönem boyunca Hasan Ahmed Alhosani ve Ali Al Hashemi bağımsız olarak kendi şirketlerini yönetmeye devam edecekler; Alhosani Bayanat'ın Genel Müdürü, Al Hashemi ise Yahsat'ın Grup CEO'su olarak görev yapacak.

Bayanat esas olarak Abu Dabi merkezli teknoloji şirketi G42'ye aitken, Yahsat Mubadala Investment Company'nin bir yan kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. Yahsat, 150'den fazla ülkeye ulaşan çoklu görev uydu çözümleri sunmasıyla tanınıyor. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@