BDDK, T.O.M Katılım Bankasına faaliyet izni verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından T.O.M Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verildi. Katılım bankası olarak faaliyet gösterecek olan T.O.M. Katılım Bankası'nın açılımı da "Technology of Money" olarak duyurulmuştu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 10543 sayılı kararı ile Türkiye’nin ilk dijital katılım bankası olan Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet izni almış oldu.

Bölgesel Ekonomi 31.03.2023, 11:04 11.04.2023, 10:23
BDDK, T.O.M Katılım Bankasına faaliyet izni verdi

BDDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, Bankacılık Kanunu ve Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik uyarınca, T.O.M Katılım Bankası AŞ'nin faaliyet izni onaylandı.

T.O.M Katılım Bankası'na 4 Ağustos 2022'de kuruluş izni verilmişti.

KATILIM BANKASININ SERMAYESİ 1.5 MİLYAR LİRA

Kurucuları arasında A101 Marketleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın'ın da bulunduğu katılım bankasının sermayesi 1,5 milyar lira olarak belirlendi.

Katılım bankası olarak faaliyet gösterecek olan T.O.M. Katılım Bankası'nın açılımı da "Technology of Money" olarak duyurulmuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK DİJİTAL KATILIM BANKASI'NA DA FAALİYET İZNİ VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 10543 sayılı kararı ile Türkiye’nin ilk dijital katılım bankası olan Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet izni almış oldu.

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7'nci maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan değerlendirmeler neticesinde, Kurul'un 21 Nisan 2022'de kuruluş izni verdiği, Hayat Finans Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verilmesine karar verildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@