"İFM'nin fintech ve katılım finans alanlarında küresel bir çekim merkezi haline geleceği kanaatindeyim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 30. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'de yaptığı konuşmada, “İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) fintech ve katılım finans alanlarında küresel bir çekim merkezi haline geleceği kanaatindeyim. Şu an itibariyle henüz istenen belirlenen hacme ulaşmış değiliz. Türk ekonomisinin tüm sektörleri gibi ihracatçılarımızın da İstanbul finans merkezinin oluşturduğu ekosistemden istifade edeceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bölgesel Ekonomi 19.06.2023, 15:32 19.06.2023, 15:34
"İFM'nin fintech ve katılım finans alanlarında küresel bir çekim merkezi haline geleceği kanaatindeyim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 30. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Genel Kurul ve Ödül Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TİM Başkanı Mustafa Gültepe yer aldı. Programda, 27 Mal İhracat Şampiyonu ile Hizmet Sektörü ilk 10 firmasına ve ilk 10 Mal İhracat Şampiyonu ile Hizmet İhracatı Şampiyonları'na ödüller verildi.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NİN FİNTECH VE KATILIM FİNANS ALANLARINDA KÜRESEL BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEĞİ KANAATİNDEYİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Finans Merkezi'nin fintech ve katılım finans alanlarında küresel bir çekim merkezi haline geleceği kanaatindeyim. Şu an itibariyle henüz istenen belirlenen hacme ulaşmış değiliz. Türk ekonomisinin tüm sektörleri gibi ihracatçılarımızın da İstanbul finans merkezinin oluşturduğu ekosistemden istifade edeceğine inanıyorum. Millet olarak, artık geleceğimize daha güvenle ve umutla bakıyoruz. Dünyada yıldızı giderek parlayan bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. " diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@