Katılım Sigortacılığı Ürünlerinde Büyük Gelişmeler Göreceğiz

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 2021 yılı sonu itibarıyla Katılım sigortacılığı ürünlerinde büyük gelişmeler yaşanacağını belirtti.

Bölgesel Ekonomi 07.06.2021, 10:42 01.07.2021, 09:10
Katılım Sigortacılığı Ürünlerinde Büyük Gelişmeler Göreceğiz

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Ekonomi Reform Paketi’nde 31 Eylül’de tamamlanma hedefi yer alan BES ile entegre sigorta ürünlerinin geliştirilmesi sonucu vatandaşa farklı ürünler sunulması açısından fırsat penceresinin açıldığını söyledi.

BES’e giren vatandaşlara ek teşviklerle birlikte hayat ve sağlık sigortası ürünlerini sunabileceklerini ifade eden Benli, gerek vatandaşların gerekse sektörün tasarruflarının artırılmasıyla ülke ekonomisine fayda sağlanacağını kaydetti.

Salgın döneminde yeni ürünlerin ve teminatların geldiğini görüyoruz”

Benli, uzaktan çalışma ile dijitalleşmede sıçrama yaşandığını, siber risk konularının görüldüğünü, sağlık ve tarım sigortalarının daha geniş kitlelere ulaşmasını beklediklerini söyledi. Salgın hastalık ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle çalışanların işsizlik sigortasına yönelik talebinde artış beklediklerini aktaran Benli, “Değişen çalışma koşulları siber risk sigortasına talebi getirdi. Salgın döneminde yeni ürünlerin ve teminatların geldiğini görüyoruz.” dedi.

Benli, bu yıl devlet destekli ticari alacak sigortasında önemli bir artışın olabileceğini düşündüklerini kaydetti. Katılım sigortacılığında pencere usulü çalışmanın biteceğini, katılım sigortacılığı şirketlerinin kurulacağını aktaran Benli, “Katılım sigortacılığı ürünlerinde büyük gelişmeler göreceğiz. Hassasiyeti olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla katılım sigortacılığına dahil olmasının önünde yatan birçok çekince 2021 sonu itibarıyla ortadan kalkmış olacak.” diye konuştu.

AA

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@