Kira sertifikası ihracına yoğun ilgi

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın üçüncü taraf kira sertifikası ihraçlarına aracılık etmek için kurduğu iştiraki Değer Varlık Kiralama AŞ aracılığı ile Granit üretimi ve ihracatı yapan Qua Granite, ilk kira sertifikası ihracını tamamladı. Kira sertifikası ihracıyla ilk defa bir faizsiz sermaye piyasası ürününü deneyen firma yetkilileri sonuçtan memnun kaldıklarını ifade etti.

Bölgesel Ekonomi 22.03.2023, 14:34 23.03.2023, 09:46
Kira sertifikası ihracına yoğun ilgi

180 gün vade ile çıkılan ihraca, yaklaşık otuz farklı yatırımcıdan, beklenenin 2 katından fazla talep geldi. Bu işlem ile bilançosundaki kaynak çeşitliliğini arttıran Qua Granite, yükümlülüklerinin de vadesini uzatmış oldu.

"İLK DEFA BİR FAİZSİZ SERMAYE PİYASASI ÜRÜNÜNÜ DENEMİŞ OLDUK VE İHRACIMIZA YOĞUN BİR TALEP ALDIK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen QUA Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, Sermaye piyasalarının gelişimine önem veriyor, farklı ürünleri kullanmaya gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti;

"100 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracıyla ilk defa bir faizsiz sermaye piyasası ürününü denemiş olduk ve ihracımıza yoğun bir talep aldık. Piyasanın göstermiş olduğu teveccühten oldukça memnunuz. Kaynak çeşitliliğini sağlamak, bu yıl da önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle, kira sertifikası ihraçlarımızın da artarak devam etmesini bekliyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@