Kur Korumalı Katılma Hesapları Uygulamasına Katılım Bankalarından Destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğ uyarınca Kur Korumalı Katılma Hesapları uygulamasına katılım bankalarından da destek geldi.

Bölgesel Ekonomi 27.12.2021, 11:56 31.12.2021, 13:40
Kur Korumalı Katılma Hesapları Uygulamasına Katılım Bankalarından Destek

Katılım Bankaları, birikim ve tasarruflarını faizsiz finans alanında Türk Lirası (TL) mevduatı olarak değerlendirmek isteyen müşterilerinin kur hareketliliğinden olumsuz etkilenmemesi için harekete geçti.

Katılım Bankaları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Lirası Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” ve “Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Kur Korumalı Katılma Hesaplarına İlişkin Uygulama Esasları” uyarınca faizsiz finans prensipleri çerçevesinde geliştirdiği ürünlerini sunmaya başladı.

TCMB DÖVİZ KURU BAZ ALINIYOR

Stopaj oranının yüzde sıfır olduğu bu sistemde müşteriler, vade sonunda kar payı getirisine ek olarak vade başlangıç tarihindeki döviz kuru ile vade sonundaki döviz kuru farkına karşı mevduatlarını koruma avantajı elde ediyor. Bu hesaplarda vade başı ve vade sonu döviz kuru olarak TCMB’nin her gün saat 11.00’de açıkladığı döviz alış kurları esas alınacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@