Lonca'dan Mezun Olan Girişimci Ekip Sayısı 60 'a Ulaştı

Yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilip ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017'de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, altıncı dönem mezunlarını verdi.

Bölgesel Ekonomi 24.08.2021, 09:59 02.09.2021, 10:50
Lonca'dan Mezun Olan Girişimci Ekip Sayısı 60 'a Ulaştı

Kuveyt Türk Bankacılık ve Yaşam Üssünde düzenlenen Lonca Demoday etkinliği, Lonca Girişim Youtube hesabından canlı yayınlandı ve yoğun ilgi gördü. Lonca Girişimcilik Merkezinin altıncı döneminden mezun olan 11 girişimci ekip, isim sırasıyla Car4Future, CezerUni, Clickatory, Innoflux, NudgeLab, Payeni, Sweephy, TheClico, Varsapp, Vivente, VulnHero oldu. Lonca Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Lokman Ökten'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Halit Soysal katıldı.15 bin TL değerinde çeşitli hediyelerin çekilişle izleyicilere takdim edildiği etkinlik kapsamında ayrıca her bir katılımcı adına fidan bağışında bulunuldu.

Girişimlere 40 bin TL hibe desteği verildi.

Loncanın altıncı dönem eğitimleri, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında online Kuveyt Türk'ün yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi'nde altıncı dönem programı tamamlandı. Başvuruların "Genel" ve "FinTech" kategorisinde alındığı altıncı dönemde n girişimciye, eğitim ve mentorluk desteğinin yanı sıra 40 bin TL hibe ve cihaz geliştiren startup'lara ekstra 15 bin TL Ar-Ge desteği gibi birçok imkân sunuldu... ortamda gerçekleştirildi. Startup'ların sadece projelerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, program süresince her bir startup'a 40 bin TL nakit hibe desteği ve cihaz geliştiren startup'lara da ekstra 15 bin TL Ar-Ge desteği verdi. Dijital ortamda tasarlanan ve kamp şeklinde organize edilen eğitimlerin de eklendiği hızlandırma programı kapsamında girişimlere, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım imkânı, 5 bin dolarlık sanal sunucu desteği ile pazarlama ve tanıtım desteği verildi. Ayrıca Lonca'dan mezun olan girişimciler, startup'lara yatırım amacıylakurulan Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonuna başvuru konusunda önceliğe sahip olacak.

"Ülkemizin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasındayız"

Kuveyt Türk Strateji ve Inovasyon Grup Müdürü ve Lonca Girişimcilik Merkezi Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, "Sürekli eğitim ve gelişim ilkesi doğrultusunda 2017 yılında hayata geçirdiğimiz Lonca Girişimcilik Merkezi, aradan geçen 4 yılda ülkemizin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasına girmeyi başardı. Ülkemize ve girişimcilik ekosistemine değer katmak için startup'lara yardımcı olmaktan ve rehberlik etmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. 400'ün üzerinde başvuru aldığımız altıncı dönemde 11 girişimi seçmek kolay olmadı. Salgın koşullarından dolayı tüm eğitim sürecini çevrimiçi şeklinde organize ettik. Altıncı dönemle birlikte toplamda 60 girişimi Lonca'dan mezun etmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Lonca gibi merkezlerin toplumumuza, girişimci ekonomisine ve geleceğe yapılmış en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyor ve bu merkezlerin sayısının artmasını temenni ediyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@