Vakıf Katılım’dan yerel potansiyeli harekete geçirecek hamle

Vakıf Katılım yerel potansiyeli harekete geçirme hedefi doğrultusunda Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızıltepe Zahireciler Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Oda ve Dernek üyelerinin Vakıf Katılım’ın avantajlı ürün ve hizmetlerinden faydalanabilmeleri, ihtiyaç duydukları finansmana daha rahat ulaşabilmeleri sağlanacak. Ayrıca üye işletmeler, Garantili Fon Transferi uygulaması kullanımlarında da avantajlı oranlardan istifade edebilecek.

Bölgesel Ekonomi 18.05.2023, 10:07 18.05.2023, 09:53
Vakıf Katılım’dan yerel potansiyeli harekete geçirecek hamle

Katılım finans sektöründe çalışmalarını sürdüren Vakıf Katılım, Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızıltepe Zahireciler Derneği ile iş birliği protokolüne imza attı. Protokol kapsamında Oda ve Dernek üyeleri, Vakıf Katılım’ın, ticari faaliyetleri daha verimli kılan ve nakde olan ihtiyacı minimuma indiren yeni nesil dijital ödeme yöntemi Garantili Fon Transferi (GFT) uygulaması kullanımlarında avantajlı oranlarından faydalanabilecek.

BİR ÇOK KALEMDE AVANTAJLAR SUNULUYOR

Üye işletmelere ayrıca teminat mektupları, indirimli kiralık kasa, dijital kanallardan ücretsiz EFT-havale, avantajlı üye iş yeri (POS) oranları, sigorta poliçelerinde rekabetçi prim bedelleri ve dış ticaret işlemlerinde de birçok avantaj sunulacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik “Ülkemizin ekonomik anlamda sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi, gelir dağılımında ve bölgesel gelişmişlik seviyesinde daha iyi noktalara gelebilmesi için sorumluluğumuzun farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, sanayi ve ticaret odalarımızla, kalkınma ajanslarımızla iş birliklerini hayata geçiriyor, yatırımlarının ve üretimlerinin kesintiye uğramaması için bir iş ortağı yaklaşımıyla KOBİ’lerimizin, işletmelerimizin yanında oluyoruz.

Yapacağımız benzer iş birlikleri ile 4i olarak adlandırdığımız İmalat, İstihdam, İhracat ve İnovasyon alanlarında faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak için finansal kiralama ve yeşil enerji gibi pek çok alanda milli ekonomiyi destekleyerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan yenilikçi çözümler üretmeye ve KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

“GENÇ İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mardinli çiftçi üyelere de Vakıf Katılım Tarım Bankacılığı hizmetleri kapsamında sürdürülebilir tarım imkanlarının artırılması ve hayvancılık sektörüne destek sağlanması için avantajlı imkanlar sunacaklarını belirten Çelik “Tarım Bankacılığı çalışmalarımız kapsamında Mardin’e özel bir Tarım Destek Finansman Paketi sunuyoruz. Paket ile çiftçilerimizi ve tarım sektörümüzü destekliyor, ülkemizin ortak geleceğinde büyük paya sahip olan üreticilerimizin yanında yer alıyoruz. Tarımda sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, girdi üreten firmaların sulama ve elektrik maliyetini düşürmenin yanı sıra kadın ve genç istihdamına da katkı sağlamayı hedefliyoruz. Her zaman Mardinli üreticilerimizin yanında olacak, ülkemizin tarım sektörüne değer katmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım’ın yeni nesil dijital ödeme yöntemi GFT’ye de ayrıca değinen ve bankacılık sektöründe bir ilke imza attıklarını belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Çelik, GFT’nin ticarete yeni bir soluk getirdiğini, KOBİ’lerin tahsilat sorunlarını ortadan kaldırdıklarını, GFT’nin bölünebilme ve transfer edilebilme özellikleri ile beraber vadeli alacaklara nakit özelliği kazandırdıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@