TKBB Eğitimlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), katılım finans strateji belgesindeki kapasite genişliği konusunun çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu bağlamda birbirinden farklı online eğitimlerle sektörde olan ve sektöre adım atmak isteyen profesyoneller adına daha yüksek kalitede eğitim hizmetleri sunmak için sürekli eğitim programları düzenledi. Bununla beraber kişileri alana yönelik profesyonelleştiren eğitimler, 19 Eylül - 11 Kasım 2023 tarihleri arasında sürdürülecek. İşte eğitime dair bütün detaylar…

Etkinlik Köşesi 11.09.2023, 13:18 11.09.2023, 14:07
TKBB Eğitimlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

Yeni Eğitim Döneminde Düzenlenecek Olan Sertifikasyon Programları Neler?

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB)’nin hazırlamış olduğu sertifikasyon programları açıklandı. https://tkbbegitim.org.tr/ üzerinden yayınlanan sertifikasyon programları, alana yönelik yetkinlik kazanmak isteyen herkesin katılabileceği bir platformda yer alıyor. Eğitimlerin detayları şu şekilde:


1.    Faizsiz Bankacılık Standartları Uyum Sertifikasyon Eğitimi

Faizsiz Bankacılık Standartları Uyum Sertifikasyon Eğitimi’nde katılımcılar; banka finansal tabloları adı altında, Aktif ve Pasif komitelerinin piyasalarda yaşanmış ve yaşanabilecek gelişmeler üzerine banka bilançosunu nasıl yönlendirebileceklerini öğreniyor.


2.    İK Uzmanlık Sertifikasyon Eğitimi:

İK Uzmanlık Sertifikasyon Eğitimi’nde; şirketlerin insan yönetimi yoluyla hedeflerine kolay bir şekilde ulaşmasına katkı sağlayan, çeşitli İK uygulamaları geliştirmek ve uygulamak için gereksinim duyulan becerilere yönelik dersler yer alıyor.


3.    Dış Ticaret Uzmanlık Sertifikasyon Eğitimi:

Dış Ticaret Uzmanlık Sertifikasyon Eğitimi’nde; uluslararası ticaretin ortak kuralları çerçevesinde Katılım Bankaları çalışanlarının dış ticaret konusunda sahip olması gereken kritik bilgi ve araçlar yer alıyor.


4.    Hazine ve Risk Yönetimi Uzmanlık Sertifikasyon Eğitimi:

Hazine ve Risk Yönetimi Uzmanlık Sertifikasyon Eğitim’inde; adayların periyodik likidite ihtiyaçlarını değerlendirmesine ya da fon kaynaklarını belirleyerek şirket kârlılığını artırmasına yardımcı olan alanında profesyonel uzmanlar yetiştiriliyor.


5.    Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Uzmanı ve CBS Operatörü Eğitim Programı:

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Uzmanı ve CBS Operatörü Eğitimi’nde; görsel tabanlı verilerin işlenip amaca uygun kullanılmasına yönelik uygulanması gereken prosedürler ve maddeler yer alıyor.
 
Yeni eğitim döneminde birçok kurum ve kuruluştaki personellerin becerilerini güçlendirmeye ve bankacılık alanındaki çalışma deneyimlerini geliştirmeye yönelik eğitimler yer alacak. Bu eğitimler; çalışanların katılım finans sektöründe daha verimli ve etkin hizmet sunabilmek adına oldukça faydalı bir sürece dahil olmasına vesile olacak. Bu bağlamda TKBB’nin sunmuş olduğu eğitim süresi boyunca edineceğiniz kazanımlar şu şekilde:


Finans Sektörü Profesyonelliğine Adım Atabileceksiniz

Banka çalışanlarının ve finans sektörü profesyonellerinin, bankacılıkla ilgili mevzuatı anlama, uygulama ve takip etme yeteneklerini geliştirmek adına düzenlenen eğitim programları sunan TKBB, sağlamış olduğu bu eğitimler sayesinde; bankaların yerel ve ulusal düzeyde uymaları gereken yasal düzenlemeleri ve bankacılık sektörünün genel mevzuatının doğru anlaşılmasına olanak tanıyor.


Teknolojik Yeniliklere Adapte Olabileceksiniz

Katılım Bankaları, müşterilere daha hızlı ve güvenli hizmet sunmayı hedefliyor. Bu amaçla, tüm çalışanlar adına teknolojik yeniliklere adapte olabilmek için çeşitli eğitim programlarına katılımlarına fırsat tanıyor.


Finansal Bilinç Sahibi Olarak Mali Hedeflere Kolaylıkla Ulaşabileceksiniz

TKBB, finans profesyonelleri olma sürecinde önemli bir basamak olan; finansal bilinç ve mali hedeflere ulaşabilme konularına da parmak basıyor. Üye banka çalışanlarının finansal bilinçlerini artırmak ve mali hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ‘’Finansal Bilinç’’ konulu eğitim başlıkları ele alınıyor.


Müşteri Memnuniyeti ve Hizmet Kalitesini Artırabileceksiniz

Katılım Bankaları, müşterilerinin memnuniyetini son derece önemsiyor. Öte yandan bu hedefe ulaşmak için ciddi çaba gösteriliyor. Bu nedenle üye bankaların hizmet sunduğu müşterilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve hizmet kalitesini artırmak için çalışanlara daha fazla araç ve bilgi desteği sunuluyor.


Personeller adına oldukça önemli olan beş farklı sertifikasyon eğitimleri, banka çalışanları ve finans sektörü profesyonellerinin daha iyi ve daha etkili bir hizmet sunma taahhüdünün bir parçası olarak başlamış bulunuyor.
Başvurular, TKBB’nin sunmuş olduğu LMS platformundan yapılacak. Eğitimler hakkında detaylı bilgi edinmek için https://tkbbegitim.org.tr/’yi ziyaret etmeyi ve üye olmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@