İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB), 16. IFSB Küresel Zirvesi'nin tarihlerini duyurdu

İslam Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB), 16. IFSB Küresel Zirvesi'nin 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında Brunei Krallığı'nda gerçekleşeceğini ifade etti.

İslami Finans 15.09.2023, 16:38 15.09.2023, 17:25
İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB), 16. IFSB Küresel Zirvesi'nin tarihlerini duyurdu

İslam Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB), uzun süredir beklenen 16. IFSB Küresel Zirvesi'nin tarihlerini duyurdu. Zirve, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında Brunei Krallığı'nın Bandar Seri Begawan şehrinde gerçekleştirilecek.

Brunei Krallığı Merkez Bankası (BDCB) ev sahipliği yapacak ve bu önemli etkinlik, iki kuruluş arasındaki işbirliğini ve ortak taahhüdü pekiştirecek.

"Zorlu Küresel Çevrede İslami Finans Direnci: Yeni Riskler ve İnovasyon" teması altında, 2023 zirvesi, değişen makroekonomik manzara, hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler ve iklimle ilgili finansal risklerin ışığında İslami finansal hizmetler endüstrisini bekleyen potansiyel risklere derinlemesine eğilecek. Değişen küresel ortam, sektörün gelişimi ve büyümesi için fırsatlar sunarken, bu yeni riskleri etkili bir şekilde ele almak için düzenleyici ve denetim çerçevelerinin kapsamlı bir değerlendirmesini de gerektiriyor.

IFSB Genel Sekreteri Dr. Bello Lawal Danbatta, "IFSB Zirvesi 2023'ü Brunei Krallığı'nda düzenleme ayrıcalığına sahibiz; bu ülke, İslami finansa olan kararlı bağlılığıyla tanınmış bir ülkedir. Bu prestijli etkinlik, küresel liderlerin bir araya gelerek temel zorlukları ve fırsatları tartışması için eşsiz bir platform sunuyor ve İslami finansın geleceğini şekillendirecek işbirliğini teşvik ediyor." şeklinde yorumladı.

Daha önceki zirveler, düzenleyici ve denetleyici otoriteler, uluslararası hükümetler arası kuruluşlar, sektör akademisyenleri ve piyasa oyuncularından önemli katılımcıları çekmiş olup, IFSB Zirvesi'ni IFSI'nin anahtar paydaşlarının küresel bir buluşması olarak konumlandırmıştır.

Dr. Danbatta, "IFSB Zirvesi'nin 16. baskısına başlarken, finansal istikrar, inovasyon ve kapsamın artırılması yönünde bir yol haritası çizmeyi amaçlıyoruz. Böylece İslami finansı, küresel sahnede etik refahın bir işareti olarak yeniden teyit ediyoruz." dedi.

IFSB Zirvesi, IFSI'nin dayanıklılığı için kritik olan konuları ve ortaya çıkan risklerin politika sonuçlarını tartışmak için politika yapıcılar ve paydaşlar için hayati bir platform olarak hizmet ediyor. Ayrıca, Zirve, IFSI içinde değişim ve inovasyonu benimsemenin fırsatlarını ve avantajlarını keşfederek, sürdürülebilir, kapsayıcı, istikrarlı ve dirençli büyümeyi teşvik edecektir.

16. IFSB Zirvesi hakkında kayıt ve sponsorluk fırsatları dahil daha fazla bilgiye, IFSB web sitesinde ulaşabilirsiniz.

Çeviri: Beyza Nur AVCI / Katılım Finans

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@