ADNOC Drilling, Alpha Dubai JV, ABD merkezli mühendislik firmasına ilk stratejik yatırımını tamamladı

Abu Dabi'nin ulusal petrol şirketi ADNOC'un bir yan kuruluşu olan BAE merkezli ADNOC Drilling Company ve Abu Dabi'nin Uluslararası Holding Şirketi'nin bir birimi olan Alpha Dubai, Abu Dabi Küresel Pazarı'nda enerji teknolojisinde küresel yatırımları takip edecek stratejik bir yatırım ortak girişimi (JV) kurduklarını duyurdu.

Bölgesel Ekonomi 09.01.2024, 13:25
ADNOC Drilling, Alpha Dubai JV, ABD merkezli mühendislik firmasına ilk stratejik yatırımını tamamladı

Alpha Dhabi, petrol ve gaz endüstrisine sondaj sırasında ölçüm (MWD) teknolojisi sağlayan ABD merkezli Gordon Technologies'in 180 milyon dolar değerindeki %25'lik hissesine katkıda bulundu. Salı günü yapılan açıklamaya göre, bu ortak girişimin kurulması ve Gordon'un %25'lik sermaye katkısının her iki hissedara da değer katan getiriler sağlaması bekleniyor.

ADNOC Drilling, ortak girişiminm%51'lik çoğunluk hissesini elinde bulundururken, kalan %49'luk hisse de her iki tarafın da eşit yönetim kurulu temsiline sahip olmasıyla Alpha Dhabi'dedir. Ortak girişim, ilgili düzenleyici onaylara tabi olmak üzere, teknoloji destekli petrol sahası hizmetleri çözümleri sunan şirketleri satın almayı ve bunlara yatırım yapmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@