BAE'nin fintech'i Maalexi büyümeyi finanse etmek için 3 milyon dolar topladı

Küçük tarım işletmelerine hizmet veren BAE merkezli fintech Maalexi, girişim sermayesi şirketi Global Ventures liderliğindeki A Serisi öncesi finansman turunda 3 milyon dolar topladı.

Bölgesel Ekonomi 09.01.2024, 14:02
BAE'nin fintech'i Maalexi büyümeyi finanse etmek için 3 milyon dolar topladı

Yapılan açıklamaya göre, fon toplama işleminden elde edilen gelir, şirketin risk yönetimi platformunu geliştirmek ve BAE, Suudi Arabistan ve diğer pazarlarda müşteri büyümesini sağlamak için kullanılacak. 2021 yılında kurulan Maalexi'nin teknolojisi, 3 trilyon dolarlık sınır ötesi gıda ticareti pazarında faaliyet gösteren KOBİ tarım işletmeleri için tedarik sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Pazar son beş yılda %6 YBBO ile büyüyor, ancak küçük tarım işletmelerinin ticaret risklerini yönetmekte ve finansmana erişmekte zorlandığı bildiriliyor. Maalexi'nin teknolojisi, web platformuna dijital sözleşmeler, yapay zeka ile geliştirilmiş denetimler ve blok zinciri ile doğrulanmış belgeler gibi risk yönetimi araçları yerleştirdi.

Geçen yıl şirket, platformuna yüzlerce kullanıcı ekleyerek ve KOBİ alıcılarının 27 ülkeden 70 üründe milyonlarca kilogram gıda tedarik etmesine yardımcı olarak aylık kümülatif %60'lık bir büyüme oranı kaydetti. Şirket, hedefin bir kısmının gıda tedarik zincirinde esneklik oluşturmak, BAE'de gıda güvenliğini artırmak ve aynı modeli KİK bölgesinde çoğaltmak olduğunu söyledi.

Global Ventures'ın Kurucusu ve Yönetici Ortağı Noor Sweid, "Şirket, bölgesel ve küresel tedarik zincirlerindeki ödeme ve performans risklerini ele almak için yapay zeka odaklı risk yönetimi araçlarını kullanarak tarım ürünlerinin sınır ötesi alışverişini kolaylaştırıyor" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@