Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin 9. Üye bankası: Dünya Katılım

Adabank A.Ş. Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil edilerek faaliyetlerine Dünya Katılım Bankası A.Ş. olarak devam edeceğini açıkladı

İslami Finans 10.01.2024, 11:27 10.01.2024, 13:07
Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin 9. Üye bankası: Dünya Katılım

Adabank A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, 25.12.2023 tarihinde saat 10:00’da yapıldı. Genel kurul onayının ardından 29 Aralık 2023 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil edilerek Adabank’ın ismi “Dünya Katılım Bankası” olarak değişti.

Değişikliğin ardından Dünya Katılım’ın logosu da belli oldu. Bankanın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Katılım finansın yeni adresi Dünya Katılım, dijital kanalları ve şubeleri ile çok yakında sizlerle buluşuyor.”

DÜNYA KATILIM HAKKINDA

Dünya Katılım Bankası A.Ş., 1984 yılında Adabank A.Ş. ticari unvanıyla kuruluşunu tamamlayarak 1985 yılında bankacılık faaliyetlerine başlamıştır. Adabank A.Ş. ortaklık hakları, yönetimi ve denetimi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 25.07.2003 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmiştir.
 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna ait %96,6 oranındaki hisse, ihale yoluyla satışa çıkarılmış, söz konusu satışa ilişkin ilanın Resmî Gazetede yayımlanması ile satış sürecine başlanmıştır. Yapılan ihale sonucunda, Adabank A.Ş. hisselerinin AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.’ye devredilmesine karar verilmiştir.
 

Adabank A.Ş.’nin bankacılık niteliği yapılan başvuru üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından değerlendirilerek 23.11.2023 tarih ve 10729 sayılı kararıyla katılım bankası olarak değiştirilmiş ve bu karar 28.11.2023 tarihli ve 32383 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 

Adabank A.Ş., 26.12.2023 itibarıyla faaliyetlerine Dünya Katılım Bankası A.Ş. olarak devam etmektedir.
 

AHLATCI HOLDİNG HAKKINDA

Ahlatcı Holding, finans, döviz, bankacılık, kıymetli madenler, enerji, savunma sanayi, nanoteknoloji, sağlık, otomotiv ve gayrimenkul olmak üzere 7 farklı sektörde 49 şirketi, 5100 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Holding bünyesinde bulunan iki şirket, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. ve Enerya Enerji A.Ş., halka açık olup, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.
 

Ahlatcı Holding, Türkiye’de altın üretimi ve ihracatı konusunda 2019, 2022 ve 2023 yılında sektörün ihracat lideri olmuştur. Holding, ana faaliyet alanı olan kuyumculuk ve altın sektörlerinde Türkiye iç pazarının en büyük üreticilerinden biridir.

ÜST YÖNETİM VE DANIŞMA KOMİTESİ BELLİ OLDU

Dünya Katılım Bankası’nın internet sitesinin yayına alınmasıyla birlikte bankanın üst yönetimi ve danışma komitesi üyeleri belli oldu.

Kuyumculuk ve altın sektörlerinde Türkiye iç pazarının en büyük üreticilerinden olan Ahlatcı Holding tarafından alınan Dünya Katılım Bankası, “Altın Bankacılığı”na özgü ürünlerle sektörde yerini alıyor.
 

DÜNYA KATILIM BANKASI ÜST YÖNETİMİ
 

Dünya Katılım Bankası internet sitesinde yer alan bilgilere göre bankanın üst yönetimi şu şekilde;
 

İkram GÖKTAŞ / Genel Müdür

Ahmet PARLAK / Genel Müdür Yardımcısı – Satış ve Pazarlama

Alpaslan ÖZEN / Genel Müdür Yardımcısı – Hukuk ve Krediler

Dr. Eyyüp YILMAZ / Genel Müdür Yardımcısı – İç Sistemler

Dr. İrfan GÜLTAŞ / Genel Müdür Yardımcısı – Yetenek ve Kültür

Kadir DOĞUERİ / Genel Müdür Yardımcısı – Operasyon

Kamil KİBAR / Genel Müdür Yardımcısı – Hazine
 

DÜNYA KATILIM BANKASI DANIŞMA KOMİTESİ

Dünya Katılım Bankası internet sitesinde yer alan son Genel Kurul Toplantı Tutanaklarındaki bilgilere göre bankanın danışma komitesi ise şu şekilde;
 

Prof. Dr. Mürteza Bedir

Prof. Dr. Süleyman Kaya

Dr. Batuhan Buğra Akartepe

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@