Bahreyn Çelik, 450 milyon dolarlık sürdürülebilirlik bağlantılı kredi için bankalarla anlaşma imzaladı

Demir cevheri pelet üreticisi ve tedarikçisi Bahrain Steel, yedi yıl vadeli 450 milyon dolarlık sürdürülebilirlik bağlantılı kredi (SLL) sendikasyonunu duyurdu.

Bölgesel Ekonomi 08.01.2024, 14:53
Bahreyn Çelik, 450 milyon dolarlık sürdürülebilirlik bağlantılı kredi için bankalarla anlaşma imzaladı

Yapılan açıklamaya göre, SLL'nin çerçevesi Bahrain Steel'in zorunlu sera gazı (GHG) emisyon azaltımlarını aşmasını teşvik etmeyi ve şirketin daha düşük karbonlu operasyonlara geçişini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

SLL, şirketi iklim değişikliği ve çevresel risklere odaklanan bir benimseme programını hayata geçirmeye teşvik ederken, şirket içi kapasite geliştirmeyi de destekleyecek.Krediden elde edilecek gelir, işletme sermayesi gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra, çatıda güneş panelleri bulunan dünyanın en büyük stok sahasının inşası için yapılacak sermaye harcamalarına yönlendirilecek.

Mashreq tek tesis ve sürdürülebilirlik koordinatörü olarak hareket ederken, Bank ABC tesis acentesi, teminat acentesi ve hesap bankası olarak hizmet vermiş, Ahli United Bank ise Murabaha Yatırım Acentesi olarak atandı. Bank ABC, ENBD ve Mashreq birlikte Yetkili Lider Düzenleyiciler olarak hareket ederken, Arab Bank, Ahli United Bank, Gulf Bank, Kuwait Finance House ve Khaleeji Bank Ortak Lider Düzenleyiciler olarak katıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@