Dubaili Dragon Oil Mısır'da ham petrol üretimine başladı, 2026'ya kadar 7 yeni kuyu açacak

Tamamı Dubai Hükümeti'ne ait bir arama ve üretim platformu olan Dragon Oil, Mısır'da ham petrol üretimine başladı ve yaklaşık iki yıl içinde 7 yeni kuyu açmayı planladığını doğruladı. Şirketin Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin Mısır'daki ilk petrol keşfi olan Al Wasl sahasının (Kuzey Safa) başlangıç oranı olarak günlük 3.000 varil ham petrolü üretime geçirdiğini belirtildi.

Bölgesel Ekonomi 03.01.2024, 13:41
Dubaili Dragon Oil Mısır'da ham petrol üretimine başladı, 2026'ya kadar 7 yeni kuyu açacak

Şirket, ham petrol üretimini artırmak ve Mısır pazarında daha da genişlemek için sahaları geliştirerek ve kuyuları onararak Süveyş Körfezi'nde petrol arama ve genişletme çalışmalarını yoğunlaştıracağını söyledi. 2021 yılında keşfedilen saha, 95 milyon varili aşan petrol rezerviyle son yirmi yılda Süveyş Körfezi'ndeki en büyük petrol keşiflerinden birini temsil ediyor. 

Açıklamada; Mısır'ın pazarı şu anda Orta Doğu'daki ekonomik açıdan en umut verici pazarlardan biri olarak kabul edildiğinden dolayı Dragon Oil, Mısır'daki petrol keşiflerinin kapsamını uzun vadede kalıcı olarak genişletmeyi amaçlıyor denildi.

Aynı zamanda Dragon Oil, Al Wasl petrol sahasını geliştirmek için 200 milyon dolar yatırım yaptığını ve 2026 yılına kadar günlük üretimi iki katına çıkarmak için daha fazla kuyu açmayı planladığını doğruladı. Proje, yüksek üretim oranlarını korumak için bir su enjeksiyonu projesine ek olarak yeni bir açık deniz üretim platformu kurulmasını, bir üretim hattının ve petrol üretim pompalarını çalıştırmak için bir elektrik hattının uzatılmasını da içeriyor.

Şirket, Belayim 293-6'nın güneyindeki ikinci kuyuyu bu ay üretim hattına bağlayarak Al Wasl sahasının geliştirme çalışmalarını en kısa sürede tamamlamayı ve platformun üretimini günde 6.000 varil ham petrole çıkarmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@