Yeni iş faaliyetleri ve güçlü satışlar Aralık ayında BAE'nin petrol dışı sektörde büyümesini destekledi

BAE'nin petrol dışı sektörü, S&P Küresel Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ne göre 2023'ün güçlü bir şekilde kapanmasıyla birlikte yaklaşık beş yılın en iyi ikinci performansını sergiledi.

Bölgesel Ekonomi 04.01.2024, 16:18
Yeni iş faaliyetleri ve güçlü satışlar Aralık ayında BAE'nin petrol dışı sektörde büyümesini destekledi

Olumlu ekonomik trendler, yeni iş alımlarındaki artışla birleşince BAE'nin PMI değeri Kasım ayındaki 57,0 seviyesinden Aralık ayında 57,4'e yükselerek Haziran 2019'dan bu yana en yüksek ikinci değerine ulaştı.İşletmeler, artan sipariş defteri hacimleri ve iyileşen satış boru hatları ile ticarette bir artışa tanık oldu. 

İşletmeler, artan sipariş defteri hacimleri ve iyileşen satış boru hatları ile ticarette bir artışa tanık oldu. Üretimdeki artış, birikmiş işlerdeki hafif artışla kanıtlandığı üzere, firmaların işleri zamanında tamamlama kabiliyetiyle bir miktar desteklendi.

Petrol dışı sektördeki şirketler de Aralık ayında, bazı işletmelerin girdi stoklarını ve maliyetlerini optimize etme çabalarını yansıtan ve satın alma fiyatı enflasyon oranının yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine gerilemesine yardımcı olan ılımlı bir stok artışı kaydetti.

Bazı işletmeler maliyet kaygıları nedeniyle stoklarını azaltmayı tercih etse de, satın alma faaliyetleri olumlu talep eğilimlerine bağlı olarak keskin bir hızla artmaya devam etti. Bunun ardından, yaklaşık altı yılın rekoruna ulaşan stok artış hızı Aralık ayında yavaşlayarak son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Şirketler ayrıca iş hacmindeki artışa ayak uydurmak için personel sayısını da artırmış ve istihdam yaratma hızı uzun dönemli seri trende eşitledi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@