Katılım bankalarının ilk çeyrek şube ve çalışan sayıları açıklandı

Katılım bankalarının 31 Aralık 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında çalışan ve şube sayısı değişiklikleri açıklandı. Şube artışında Emlak Katılım Bankası ilk sırayı alırken, personel artışında ise ipi göğüsleyen Ziraat Katılım Bankası oldu.

Bölgesel Ekonomi 24.05.2023, 14:11 24.05.2023, 14:14
Katılım bankalarının ilk çeyrek şube ve çalışan sayıları açıklandı

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım Bankaları 2023 yılı ilk çeyrek şube ve çalışan sayılarını açıkladılar.

ÇALIŞAN SAYISINDAKİ EN FAZLA ARTIŞ ZİRAAT KATILIM’DA

2023 yılı ilk çeyreğinde katılım bankalarının çalışan sayılarına bakıldığında dört katılım bankasının çalışan sayısı artarken sadece Albaraka Türk ve Türkiye Finans’ta çalışan sayısının azaldığı göze çarpmakta. Kamuya ait katılım bankalarında çalışan sayısı 2023 yılının ilk çeyreğinde yükselirken özellikle Ziraat Katılım’da ciddi oranda artış oldu.

İLK ÇEYREKTE EN FAZLA ŞUBEYİ EMLAK KATILIM AÇTI

Şube sayılarına baktığımızda kamu katılım bankalarının şubeleşmede daha aktif rol oynadığını görülüyor. Şube sayısı artışında Emlak Katılım Bankası 2023 yılı ilk çeyreğinde açtığı 11 yeni şube ile birinciliği alırken 10 şube açan Ziraat Katılım Bankası onu takip etti. Özel katılım bankaları arasında ise Kuveyt Türk 2023 yılı ilk çeyreğinde şube sayısını bir şube artırarak şube sayısı artan tek özel katılım bankası oldu. 2023 yılı ilk çeyreğinde Türkiye Finans ve Albaraka Türk‘ün yıl sonuna göre şube sayısında bir değişiklik olmadı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@