Katılım finans ve sigortacılığın gelişimi için yeni adımlar atılacak

Sürdürülebilir finans, katılım finansı ve sigortacılık sektörünün gelişmesi için yeni adımlar atacaklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız" dedi.

Bölgesel Ekonomi 17.08.2023, 14:35 17.08.2023, 14:36
Katılım finans ve sigortacılığın gelişimi için yeni adımlar atılacak

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 66. Genel kurul Toplantısı'nın açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılık sektörünü tedirgin eden negatif net faiz marjı döneminin büyük oranda geride kaldığını, bankacılık sektörünün yüksek aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısıyla sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, "Özellikle önümüzdeki dönemde biz finansal mimari ve altyapının güçlendirilmesi programıyla, finansal ekosistemde uygulayacağımız reformlarla, finansal istikrarı daha da güçlendireceğiz, pekiştireceğiz. Sermaye piyasalarını derinleştireceğiz, sürdürülebilir finans, katılım finansı ve sigortacılık sektörünün gelişmesi için önemli adımlar atacağız." diye konuştu.

Bu çerçevede finansal piyasalarda risk yönetimini güçlendireceklerini vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

MERKEZ BANKASI ÜRÜNLERİNİN KATILIM FİNANSA UYUMUNU SAĞLAYACAĞIZ

"Sistemik öneme haiz risklerin, kurumların takibini daha etkin bir şekilde yapacağız. Karbon piyasasını kuracağız. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız. Katılım esaslı sigortacılığın gelişmesi için ilave adımlar atacağız.

Bu güçlü yapısı ve daha destekleyici dış finansman koşulları altında, sektörün reel ekonomiyi desteklemek için önümüzdeki dönemde yurtdışı finansman imkanlarını daha güçlü şekilde değerlendirmesini bekliyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@