Kiralar artık tek bir tıkla ödenebilecek

Albaraka Türk iştiraki ve Fintek girişim kurucusu Insha Ventures tarafından geliştirilen online apartman ve site yönetim platformu Kozmos, PropTech alanına önderlik eden GABORAS ile iş birliği kapsamını genişletti.

Bölgesel Ekonomi 04.10.2023, 10:46 04.10.2023, 10:58
Kiralar artık tek bir tıkla ödenebilecek

Albaraka Türk iştiraki ve Fintek girişim kurucusu Insha Ventures tarafından geliştirilen online apartman ve site yönetim platformu Kozmos, Türkiye’nin ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformunu kurarak PropTech alanına önderlik eden GABORAS ile iş birliği kapsamını genişletti.

İŞ BİRLİĞİ İLE KOZMOS PLATFORMUNDA KAYITLI OLAN KİRACILAR, KİRA ÖDEMELERİNİ ALBARAKA TÜRK KANALLARI ÜZERİNDEN YAPABİLECEK

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen Fintek girişim kurucusu Insha Ventures’ın online tahsilat platformu Kozmos ile Türkiye’nin ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformunu kurarak PropTech alanına önderlik eden GABORAS’ın iş birliği kapsamı genişledi. İmzalanan iş birliğiyle GABORAS kullanıcıları uygulama üzerinden kira ödemelerini yapabilmenin yanı sıra Albaraka Türk’ün internet bankacılığı, mobil uygulaması ve şubelerini de kullanabilecek.

ULUDAĞ: “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE KOLAYCI ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Albaraka Türk Bireysel, Dijital ve Özel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uludağ, şunları söyledi:

Albaraka Türk olarak finans ve teknoloji alanındaki en son gelişmeleri takip ederek, daha iyi hizmet sunma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, Fintek girişim kurucusu olan Insha Ventures ve GABORAS ile genişlettiğimiz bu iş birliği, Türkiye’deki gayrimenkul ticaretini daha verimli ve kullanıcı dostu bir hale getirmek için atılmış bir adım olarak büyük önem taşıyor.” Gayrimenkul alanında önemli role sahip Kozmos ve GABORAS’ın kullanıcılarına kira ödemeleri konusunda en iyi çözümü sunacaklarını ifade eden Uludağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu iş birliğini, Albaraka Türk olarak finansal ihtiyacı olan her kullanıcıya kolaycı çözümler sunma kararlılığımızın devamı niteliğinde değerlendiriyoruz. Albaraka Türk olarak finansal teknoloji alanında girişimciliği ve yenilikçiliği destekliyor, verdiğimiz hizmetleri çeşitlendirerek güçlendirmeye devam ediyor.’

BAYANSAR: “FARKLI SEKTÖRLERDE İŞ BİRLİĞİ YAPMA KAPISINI ARALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar ise şunları söyledi:

Başlangıçta sadece bir aidat platformu olarak ortaya çıkan Kozmos, GABORAS ile kira modülünü de geliştirdi. Bu kira modülünü, diğer kullanıcılarımızla da paylaşacak olmanın heyecanını taşıyoruz. Bugün gelinen noktada Kozmos ile ticari mülk yönetim şirketleri ve tüzel kuruluşlar kiralık mülklerine dair kira ödeme, güncel durum ve sözleşme takibi yapabilme ve borç tahsilatı gibi birbirinden farklı pek çok işlemi tek bir platform üzerinden gerçekleştirebilecek. Gelecekte, kullanıcılarımız aidatlarını ve aynı zamanda vizyonumuzda bulunan diğer ödemelerini de Albaraka Türk kanalları üzerinden kolayca yapabilecek. Paydaşlarımızın bir araya geldiği bu tür iş birlikleriyle sadece kendi sektörlerinde değil, aynı zamanda farklı sektörlerde de iş birliği yapma kapısını aralamalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

GÖKÇER: “GÜVENLİ GAYRİMENKUL TİCARETİNİN İNŞA EDİLMESİNDE DÖNÜM NOKTASI”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan GABORAS Genel Müdürü Dinçer Gökçer de şu açıklamayı yaptı:

Kira Yönetim Sistemi, gayrimenkul pazarının daha şeffaf ve güvenli işleyebilmesi için önemli bir adımdır. GABORAS olarak ticari ekosistemimizi tamamen dijital ortama taşırken, PropTech adına gelişmeye açık her adımın öncüsü olduk. Hemen her gün gayrimenkul ticaretinin işleyişi adına yeni teknolojiler ve buna bağlı yönetmelikler geliştiriliyor. Bizler Proptech’te başlattığımız bu önderliği şimdi de fintek alanındaki en yenilikçi ürünlerle entegre ederek bu iddianın altını çiziyoruz. Insha Ventures ile kiralık taşınmazların ödemelerini güvenceye alma noktasında yola çıktığımız bu sistemle şimdi hem ödeme ve aidatları teminat altına alıyor hem de kiralama ve kiraya verme işlemlerinin GABORAS Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilmesine olanak tanıyoruz. Bu sistem Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şeffaf ve güvenli gayrimenkul ticaretinin inşa edilmesinde dönüm noktasıdır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@