Katılım Finans Kefalet (KFK) Açılışı Gerçekleşti

Katılım Finans Sektörünün gelişmesini ve büyümesini hız kesmeden desteklemek, katılım finans esasları çerçevesinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve faaliyet gösterdikleri sektörlerde rekabet gücü kazandırması maksadıyla kurulan Katılım Finans Kefalet’in (KFK) açılışı gerçekleşti. Açılışta; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Katılım Bankalarının Genel Müdürleri, TKBB Genel Sekreteri İsmail Vural ile KFK A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Etkinlik Köşesi 04.10.2023, 14:10 04.10.2023, 14:24
Katılım Finans Kefalet (KFK) Açılışı Gerçekleşti

Açılışta konuşma gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, KFK'nın Katılım Finans Sektörünün büyümesine ve gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını umut ettiğini dile getirdi. Çelik, ''Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak deprem bölgesi özelinde paketler oluşturuyoruz. KFK'nın da sürece katılım gösterip entegre olmasını ve Katılım Finans Sektörü adına bu pakette yer almasını arzu ediyoruz. Bakanlık olarak sektörü büyütmek adına yapabileceğimiz ne varsa her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TENSİPLERİ İLE KURULAN KFK, SEKTÖRÜN BÜYÜMESİNE KATKI SUNACAK

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, 29.03.2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve altı Katılım Bankasının ortaklığı ile Katılım Finans Kefalet A.Ş. kuruldu.

KFK, teminat yetersizliği nedeniyle ihtiyaç duydukları finansmana ulaşmakta zorluk çeken işletmelere kefalet desteği sunmaktadır. Bu sayede işletmeler, projelerini hayata geçirebilmekte ve arzu ettikleri sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşabilmektedirler.

KFK TEMEL HEDEFİ: FİNANSMAN ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRMAK

KFK’nın kurulduğu ilk günden beri öncelikli hedefi; katılım finans ilke ve standartlarına uygun olmak koşuluyla, yurt içi ve yurt dışında uygulanan ve Türkiye koşullarına uygun yeni geliştirilecek garanti/kefalet uygulamaları yoluyla finansman ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlayarak işletmeler lehine kefalet vererek desteklemektir.

KFK, katılım finans esaslarına uygun olarak faaliyet gösteren işletmelerin sektörün kendi bünyesinde kefalet ihtiyaçlarını karşılayarak finansmana erişim sürecinde ihtiyaç duydukları teminata ulaşmalarını kolaylaştırmaktadır.

KATILIM FİNANS EKOSİSTEMİNİN KATKISI BÜYÜK OLACAK

KFK, Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına stratejik destek sağlamak ve aynı zamanda üretim, istihdam ve ihracatta büyümeye katkıda bulunmak amacıyla vizyoner bir bakış açısıyla çalışmalarına başladı. Bu sayede katılım finans ekosisteminin arzu ettiği pazar payına erişimi için gereken desteği sağlamanın yanında, özellikle KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırarak ihtiyaç duydukları teminat koşullarının sağlanmasına destek olmak için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@