Lonca’dan Girişimcilere 100 bin TL’ye Varan Hibe Desteği

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerini destekleyen Lonca Girişimcilik Merkezi, sekizinci dönem kuluçka programı için başvuru almaya başladı. Yeni dönemle birlikte girişimciler artık Lonca Kuluçka programına yıl boyunca başvurularını iletebilecek. Yeni ofisini İstanbul Mecidiyeköy’e taşıyan Lonca, sekizinci dönemde startup’lara 100 bin liraya varan hibe desteğinde bulunacak.

Bölgesel Ekonomi 09.08.2022, 11:37 09.08.2022, 12:04
Lonca’dan Girişimcilere 100 bin TL’ye Varan Hibe Desteği

İnovatif fikirlerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde sekizinci dönem için başvurular alınmaya başlandı. Yeni dönem kuluçka programında Lonca Girişimcilik Merkezi, yaklaşık 10 yeni girişime destek verecek. Sekizinci dönem için başvurular 1 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek.

Yeni dönemle birlikte Lonca Girişimcilik Merkezi, yıl boyunca başvurulara açık olacak. Programa kabul edilecek girişimler yine jüri değerlendirmesi ardından belirlenecek. Sektörden bağımsız olarak tüm startuplara kapıları açık olan Lonca, finansal teknoloji odaklı girişimlere öncelik vermeye devam edecek.

Lonca yeni ofisine taşındı

Lonca, yeni dönemiyle birlikte faaliyetlerini, girişimcilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde tasarlanan İstanbul Mecidiyeköy’deki yeni ofisinde yürütecek. Kuluçka programına kabul edilen girişimler bu merkezde,yaklaşık 6 ay süren kapsamlı ve çeşitli desteklerden faydalanacak. Yoğun eğitim programının yanısıra girişimcilere mentorluk, pazarlama desteği, bulut servis hizmeti ve özel API desteği gibi imkanlar sunulacak. Kuluçka programını başarıyla tamamlayan girişimler Lonca Demoday sahnesine çıkma fırsatı elde edecek. Ürünü belirli bir aşamaya gelen ve yatırım arayışı içerisinde olan ekipler ise yine Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca GSYF’den yatırım alma konusunda pozitif yönde değerlendirilecek.

100 bin TL’ye varan nakit hibe desteği

Sekizinci dönemdestandart hibe desteği 80 bin TL’ye yükseltilirken cihaz geliştiren startup’lara ekstra 20 bin TL Ar-Ge desteği de sağlanacak. Girişimcilerin hibe desteğinden faydalanabilmesi için öncelikle kuluçka programına kabul edilmesi ve sonrasında program boyunca kendilerinden beklenen odaklanmayı ve gelişimi göstermesi şartları aranacak.

Başvurular internet üzerinden alınıyor

Başvuruları www.loncagirisim.com  sitesi üzerinden almaya başlayan Lonca, yeni dönemde tüm sektörlere hitap eden projelerikabul ediyor. Her dönem yüzlerce başvurunun alındığı kuluçka programında; girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriter göz önünde bulundurularak seçimler yapılıyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi Hakkında

Kuveyt Türk, yeni fikirleri büyütüp geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla Lonca Girişimcilik Merkezi’ni 2017 Eylül ayında kurdu. Lonca’ya yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, öğrenen cihazlar (machinelearning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme, görüntü işleme, ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama gibi teknolojiler üzerine projeye sahip bütün girişimciler başvurabiliyor.Lonca’da startup’lara eğitim, proje bazlı mentorlük, çalışma alanı desteği, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API ve bu konuda özel mentorlük gibi birçok destek sağlanıyor. Ürünü hazır olan girişimlerin Kuveyt Türk ile iş birliği yapmasına olanak sunuluyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@