Suudi Gayrimenkul Refinansmanı Alrajhi'den 1,5 milyar dolarlık fon aldı

Krallığın egemen varlık fonu PIF'in (Kamu Yatırım Fonu) tamamına sahip olduğu bir birim olan Suudi Gayrimenkul Refinansman Şirketi (SRC), ipotek varlıkları ve piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük İslami bankası olan Alrajhi Bank ile olan refinansman anlaşmasını ek olarak 5,8 milyar SAR (1,54 milyar $) kadar uzattı.

Bölgesel Ekonomi 04.01.2024, 16:59
Suudi Gayrimenkul Refinansmanı Alrajhi'den 1,5 milyar dolarlık fon aldı

SRC ve Alrajhi Bank arasında devam eden ve bu yeni anlaşmayla vurgulanan işbirliği, SRC'nin yeni konut kredisi varlıklarının oluşumunda artışa yol açacak ve konut finansmanını daha erişilebilir hale getirecek likidite, sermaye yönetimi ve bilanço riskini azaltma çözümleri sunarak bankaların ve finansörlerin büyüme yeteneklerini geliştirmedeki önemli rolünü ortaya koyuyor.

Ortaklıkla ilgili olarak CEO Majeed Fahad Alabduljabbar, Alrajhi Bank ile ortaklığımızın genişletilmesi, krallığın konut piyasasının daha da büyümesinde yer almak için ortak çabalarımız hakkında çok şey ifade ediyor dedi. Aynı zamanda
önde gelen finans kuruluşlarıyla bağlarımızı derinleştirmeye devam ederken, hedefimiz netliğini koruyoruz ifadelerine yer verdi.

 Alabduljabbar, bu anlaşmanın uzatılmasının, Vizyon 2030 Konut Programının hedeflerinin ilerletilmesinde önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Öte yandan bu girişimin konut finansmanına daha fazla erişilebilirliği kolaylaştırmayı ve dolayısıyla daha yüksek oranda konut sahipliğini teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

SRC, 2017 yılında Kamu Yatırım Fonu tarafından Suudi Merkez Bankası'ndan piyasada faaliyet göstermek üzere lisans alınmasının ardından ve hükümetin Vizyon 2030 Konut Programını destekleme girişimlerinin bir parçası olarak, Krallık'ta konut finansmanının büyümesi ve sürdürülebilirliği için bir dayanak ve önemli bir katalizör olmak ve ikincil bir konut finansmanı piyasası kurmak amacıyla kuruldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@