Yenilikçi Teknolojilere Fon Desteği Verecek

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Katılım Girişim Sermeyesi Yatırım Fonu ile savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltmak kadar genç kitleye girişim sermayelerinin önünü açmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgesel Ekonomi 09.09.2021, 09:26 09.09.2021, 10:25
Yenilikçi Teknolojilere Fon Desteği Verecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Katılım Girişim Sermeyesi Yatırım Fonu ile savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltmak kadar genç kitleye girişim sermayelerinin önünü açmayı hedeflediklerini belirterek "Fonla yerli ve milli üretim hedeflerinin desteklenmesiyle orantılı olarak ithalatı değil ihracatı hedefleyen, sadece iç kullanımı değil önemli ölçüde dış pazarı hedefleyen bir yola çıkacağız" dedi.

Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yenilikçi ve ileri teknolojiler katılım girişim sermeyesi yatırım fonu imza törenine katıldı. Demir, teknolojinin çok farklı boyutlara sahip olması sebebiyle iş birliği ve birlikte iş yapma kültürünün gelişmesini zorunlu kıldığına dikkati çekerek, "Bu bağlamda, başkanlığımız, şirketlerimizin, KOBİ'lerimizin, araştırma kuruluşlarımızın, üniversitelerimizin katılım ve desteğini sağlayarak sektörün kendi ekosistemini oluşturmasının temellerini atmıştır" diye konuştu. 2002 yılının birçok alanda olduğu gibi savunma sanayisi için de bir milat olduğunu vurgulayan Demir, o dönem 60 civarında olan savunma sanayisi projelerinin bugün 750'yi geçtiğini bildirdi. Demir, savunma sanayisinde 1500'den fazla firmanın faaliyet gösterdiği bilgisini vererek bu şirketler arasında dünyada ilk 100'e giren birçok firma olduğunu dile getirdi.

Fonla dışa bağımlığı azaltacağız diyen Demir, SSB himayesinde, Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ (SSTEK) liderliğinde, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ortaklığıyla bir yola çıktıklarını ifade ederek "Bu fonla amacımız, savunma sanayimizin dışa bağımlılığını azaltmak kadar, özellikle yenilikçi teknolojilere, dinamik genç kitleye girişim sermayelerimizin önünü açmak, onlara destek olmak. Fonun faaliyetlerine bugün atacağımız imzalardan sonra başlıyoruz. Fonla yerli ve milli üretim hedeflerinin desteklenmesiyle orantılı olarak, ithalatı değil ihracatı hedefleyen, sadece iç kullanımı değil önemli ölçüde dış pazarı hedefleyen bir yola çıkacağız." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@