2022 ECOSOC - Kalkınma Amaçlı Finansman Forumu

Vergi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Üst Düzey Sempozyumu ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Vergilendirilmesi Girişiminin Başlatılması

Etkinlik Köşesi 22.04.2022, 12:36
2022 ECOSOC - Kalkınma Amaçlı Finansman Forumu

22 Nisan 2022 I 8:00 - 9:30 EDT
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Finlandiya Hükümeti ve Norveç Hükümeti, sizleri Vergi ve SKA'lara Yönelik Üst Düzey Sempozyuma ve UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Vergilendirilmesi Girişiminin Başlatılması'na davet ediyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA'lar); yoksulluğu sona erdirmeye, gezegeni korumaya ve 2030 yılına kadar dünyanın dört bir yanındaki insanların barış ve refah içerisinde yaşamasını sağlamaya yönelik evrensel bir eylem çağrısıdır. Ancak 2030 Gündeminde ilerleme kaydedilmesi zorlu bir husus olmakla beraber önemli miktarda iyi hedeflenmiş kamu yatırımı ile özel yatırıma ihtiyaç duymaktadır.
Vergilendirme ve maliye politikaları, toplumların kalkınmasına yönelik araçsal yapı taşları olarak kalkınma finansmanında temel bir rol oynamaktadır. Vergiler, yeni ve daha sürdürülebilir büyüme stratejilerini teşvik etme yoluyla gerekli finansmanı sağlar. Bunların yanı sıra çevre, sağlık, cinsiyet eşitliği ve daha geniş anlamda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları dâhil olmak üzere ilgili konularda istenen sonuçlara katkıda bulunan davranış değişikliklerini teşvik eder.

SKA'ları vergi ve maliye politikası çalışmalarına dâhil etmenin yanı sıra, ulusal SKA vergi değerlendirmeleri de kapsama alınmak üzere vergi ve maliye politikasını ulusal SKA planlamasına yakınlaştırma bağlamında birtakım fırsatlar mevcuttur. Aynı zamanda, vergilendirme konsunda gerçekleştirilen teknik faaliyetlerin iyi koordine edilmesini ve kalkınma ile yönetişim sonuçlarına daha geniş ölçüde katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kalkınma ortaklarının çalışmalarının entegrasyonunu sağlama konusunda bölgesel ve ülke düzeyinde çabalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Vergi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Üst Düzey Sempozyumu vergilendirme, kamu finansmanı, kalkınma, hükümet ve akademi liderleri ve uzmanlarını bir araya getirerek vergilendirmenin, özellikle Afrika ülkelerine odaklanarak ülke düzeyinde SKA'ların gerçekleştirilmesini nasıl destekleyebileceğini tartşmak ve SKA Vergisi Girişiminin başlatılması için bir araya getirecek. 

Açılış Konuşmacıları

•    Achim Steiner, UNDP Başkanı
•    Ville Skinnari, Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı
•    Bjørg Sandkjær, Norveç Dışişleri Bakanı
•    Vera Daves, Angola Maliye Bakanı (teyit edilecek)
•    Sri Mulyani Indrawati, Endonezya Maliye Bakanı (teyit edilecek)

Panel Tartışması Konuları

Vergilendirme ve maliye politikalarının SKA'lara ulaşma ve sosyal sözleşmeyi güçlendirme konusunda kritik öneme sahip oluşu

•    Ahunna Eziakonwa, UNDP Afrika Genel Sekreter Yardımcısı ve Bölge

Ofisi Direktörü - Baş Konuşmacı

1. Pascal Saint-Amans, OECD Vergi Politikası ve Yönetimi Merkezi Direktörü
2. Jayati Ghosh, Amherst, Massachusetts Üniversitesi Ekonomi Profesörü
3. Lawrence Mafuru, Tanzanya Maliye Bakanlığı Daimi Sekreter Yardımcısı
4. Marlene Parker, Jamaika Baş Vergi Müşaviri ve BM Vergi Konularında Uluslararası İşbirliği Uzmanlar Komitesi Başkanı
5. İbrahim Elbadawi, Ekonomik Araştırma Forumu İdari Müdürü (teyit edilecek)

Teşekkür Konuşması
Marcos Neto, UNDP Sürdürülebilir Finans Merkezi Direktörü

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@