Piyasayı Fiyatlandırmak kitabı çıktı

Ahmed b. Said el-Müceyledi’nin eseri Piyasayı Fiyatlandırmak, İktisat Yayınları’ndan çıkarak okuyucu ile buluştu. Piyasayı Fiyatlandırmak kitabının tanıtımında, "Elinizdeki eserde fiyatlandırma, çarşı pazarın işleyişi, bu iki önemli hususu düzenlemeye yönelik olarak kurulmuş hisbe müessesesi ve ilgili diğer meselelere dair İslam’ın getirdiği hükümleri bulacaksınız." ifadelerine yer verildi.

Etkinlik Köşesi 03.04.2023, 09:50 03.04.2023, 16:42
Piyasayı Fiyatlandırmak kitabı çıktı

Ahmed b. Said el-Müceyledi’nin kaleme aldığı ve Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde akademik çalışmalarını sürdüren Nazan Lila tarafından Türkçe'ye çevirilen Piyasayı Fiyatlandırmak, İktisat Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı. 

FİYAT İSTİKRARI VE PAZAR DÜZENİ OLMAZSA OLMAZ HUSUSLARDAN

Fiyatlandırma ve çarşı pazarın düzeni meselesi, bir iktisadi sistemin sağlıklı şekilde işleyip toplumun refahını temin etmesi noktasında olmazsa olmaz hususlardandır. Nitekim fiyatların stabil ve piyasanın düzenli olması, günümüz ekonomilerinin en önemli hedefleri arasında yer almakta olup ülkeler bu iki hedefi gerçekleştirmek amacıyla çeşitli politikalar uygulamakta.

FİYATLANDIRMA VE BENZER KONULARDA REHBER NİTELİĞİNDE

Elinizdeki eserde fiyatlandırma, çarşı pazarın işleyişi, bu iki önemli hususu düzenlemeye yönelik olarak kurulmuş hisbe müessesesi ve ilgili diğer meselelere dair İslam’ın getirdiği hükümleri bulacaksınız. Bu anlamda eser, stabil ve sağlıklı şekilde sürdürülebilen bir ekonominin temin edilmesi noktasında bir rehber niteliğindedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@