Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi yıllık toplantısı Özbekistan Taşkent'te yapılacak

Özbekistan Bankalar Birliği ev sahipliğinde Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi (CBATS) yıllık toplantısının 3.sü 6-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek.

Etkinlik Köşesi 06.04.2024, 22:07 07.04.2024, 12:50
Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi yıllık toplantısı Özbekistan Taşkent'te yapılacak

TKBB’nin üyeleri arasında bulunduğu Konsey’in bu yılki toplantısına TKBB tarafından katılım gösterilecektir. Programda, yine konsey üyesi olan Kazakistan Cumhuriyeti Bankalar Birliği ile ilişkileri geliştirmek için MoU imzalanacaktır.

Yıllık toplantı ile beraber 7 Mayıs 2024 tarihinde "Finansal trendler - Fintek ve bankalar, dijital paralar, dolandırıcılıkla mücadele, İslami bankacılığın yaygınlaşması" konulu konferans, Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek. Konferans hakkında detaylı bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz.

Konferansta TKBB Genel Sekreteri İsmail Vural selamlama bölümünde ana konuşmacı olarak yer alırken TKBB Direktörü Fatma Çınar İslami Bankacılığın Yaygınlaştırılması panelinde hem moderatör hem de konuşmacı olarak yer alacak. Konferans, sektör için faydalı bir diyalog platformu olarak güncel konuları tartışmak ve uluslararası en iyi uygulamaları paylaşmak için iyi bir fırsat sunacak.

Konferans kayıt ve iletişim için; [email protected]
                                                          [email protected]
  

CBATS HAKKINDA

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi, üye banka birlikleri arasında işbirliğini geliştirmek, bankacıların ve iş insanlarının taleplerini doğru değerlendirmek, bankacılık sektörünü geliştirmek, reel sektör ve ülke ekonomileri için olumlu çıktılar üretmek, sektörle ilgili konularda ve çözüm önerilerinde istişarelerde bulunarak tecrübeleri paylaşmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

İstanbul'da 4 Kasım 2022 tarihinde kurulmuştur.

Konseye üye Birlikler aşağıda yer almaktadır:

  • Türkiye Bankalar Birliği (TBB)
  • Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB)
  • Azerbaycan Bankalar Birliği (ABA)
  • Kazakistan Cumhuriyeti Bankalar Birliği
  • Kırgızistan Bankalar Birliği (UBK)
  • Özbekistan Bankalar Birliği (UBA)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@