Emeklinin bayram ikramiyesine zam

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltileceğini açıkladı. Emeklilere verilen ikramiyeler Ramazan ve Kurban bayramlarında daha önce bin 100 TL olarak ödeniyordu.

Haberler 24.03.2023, 15:38 24.03.2023, 17:11
Emeklinin bayram ikramiyesine zam

Emeklilerin bayram ikramiyeleri 2 bin liraya yükseltildi.AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Elitaş, "Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız kanun teklifine bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı ile 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA 7 BİN 500 TL OLACAK 

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için en kısa sürede TBMM'de yasal düzenleme yapılması ve düzenlemenin ardından zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@